FLORIN DANIEL CHELARIU A OBŢINUT PREMIUL III LA CONCURSUL NAŢIONAL DE ARTĂ PLASTICĂ „ION IRIMESCU”

0

Spre sfârşitul lunii februarie, Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” din Suceava a organizat a opta ediţie a concursului naţional care poartă numele marelui artist plastic din Fălticeni – Ion Irimescu. Competiţia, una adresată celor mai talentaţi elevi din şcolile populare din ţară, este una foarte apreciată, laureaţii săi, de-a lungul timpului, ajungând cunoscuţi pictori, graficieni, sculptori.
Şi anul acesta, aşa cum a făcut-o în ultimii ani, Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ a înscris în concurs unul dintre cei mai promiţători cursanţi, Florin Daniel Chelariu. Şi, dacă anul trecut Sabina Popovici, elevă a pictorului Arcadie Răileanu, nu a venit acasă cu mâna goală, iată că tradiţia se păstrează, iar Florin Daniel Chelariu a obţinut Premiul III la secţiunea grafică. Lucrarea sa, „Peisaj de la Curtea Domnească” a fost apreciată de juriu, tânărul artist pietrean fiind deja socotit ca un foarte bun peisagist.
Peisaj, Florin ChelariuFlorin Daniel Chelariu se prezintă: „Am 17 ani şi sunt elev la Colegiul Naţional «Petru Rareş» şi parcurg acum al cincilea an ca elev al domnului Arcadie Răileanu. Pe primii patru i-am parcurs între 2006 şi 2010, iar din toamnă am revenit pentru a aprofunda cunoştinţele acumulate în anii trecuţi şi de a adapta acumulările vârstei mele de acum. Îmi place să desenez de când mă ştiu. Practic, desenul a fost universul meu de până în prezent. Am acasă cam tot ceea ce am creat de la cea mai fragedă vârstă, de la un desen cu o familie de morcovi (una dintre primele creaţii ale mele) şi până la acuarelele de acum. Mama le-a strâns pe toate în mai multe mape. Acestea ar fi portofoliul meu, de care sunt mândru. Am mai participat la concursuri de gen, dar doar la nivel de judeţ. Acest premiu vine la prima mea participare la nivel naţional.”
Despre elevul său, pictorul Arcadie Răileanu a spus că „Florin continuă cu succes o tradiţie deja împământenită la Piatra-Neamţ, aceea a acuareliştilor de valoare. Doamna acuarelei româneşti, Iulia Hălăucescu, ar avea de ce să fie mândră cu aşa urmaş într-ale artei ce a consacrat-o!”
Ca la fiecare ediţie, şi anul acesta Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu” se finalizează cu o tabără de creaţie la care vor participa cei mai talentaţi cursanţi de la şcolile populare din ţară.

Comunicat Carmen Saeculare

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate