FLAGRANT: DIICOT Neamț a stricat afacerea unor traficanți de droguri de mare risc

0

La data de 14.06.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de doi inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată şi introducere în ţară de droguri de mare risc.

În cauză s-a reținut faptul că inculpații au achiziționat droguri de mare risc, de pe teritoriul Germaniei, pe care, ulterior, le-au comercializat către consumatori de pe raza orașului Târgu Neamț.

La data de 14.06.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Neamț au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a unuia dintre inculpați, după ce acesta a ridicat de la curier un colet ce conținea 199 de comprimate de MDMA.

La data de 15.06.2021, Tribunalul Neamț a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași și al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț și Iași.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, a transmis DIICOT.

UPDATE COMUNICAT IPJ NEAMȚ:

Doi bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 39 de ani, din județele Neamț și Iași, bănuiți de trafic de droguri de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc, au fost reținuți pentru 24 de ore, în urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Neamț.

La data de 14 iunie a.c., polițiști din cadrul S.C.C.O. Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au organizat o acțiune, în orașul Târgu-Neamț, pe linia combaterii traficului ilicit de droguri de risc și mare risc.

Astfel, polițiștii au prins în flagrant delict un tânăr, de 22 de ani, din Neamț, bănuit că ar fi desfășurat activități de aprovizionare, comercializare și consum propriu de droguri de risc și de mare risc.

Asupra acestuia, polițiștii au descoperit 199 de comprimate ce conțin substanță activă încadrată în categoria drogurilor de mare risc.

Din cercetări a reieșit că drogurile ar fi fost introduse în țară prin intermediul unui bărbat, de 39 de ani, care a fost depistat de polițiști, la aceeași dată, în județul Iași.

La data de 15 iunie a.c., cele două persoane au fost reținute și introduse în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, iar, ulterior, au fost prezentate Tribunalului Neamț, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași și al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Neamț și Iași.

Polițiștii continuă cercetările, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate