Fix de asta aveam nevoie! Se vor monta radare fixe cu camere video în Piatra-Neamț, în cadrul unui proiect de 7 milioane de euro

4

Primăria Piatra-Neamț va monta prin cadrul unui proiect un sistem pentru ”creșterea disciplinei în trafic”. Sistemul va beneficia de un soft care va aplica sancțiuni în conformitate cu prevederile legale șoferilor care vor depăși limita de viteză, de exemplu 30 km/h în zona școlilor, celor care nu respectă culorile semaforului sau celor care vor folosi banda dedicată transportului în comun. Aceste ”surprize”, despre care primăria nu a spus nimic pietrenilor, se regăsesc în caietul de sarcini pentru SF-ul proiectului.

Sistemul care va conține aceste radare fixe face parte dintr-un proiect mai mare intitulat ”Implementare sistem de management inteligent al traficului în Municipiul Piatra-Neamț” și care costă 35.218.924 lei, adică puțin peste 7 milioane de euro.

Cei 7 milioane de euro, bani europeni care vor fi cheltuiți de primăria Piatra-Neamț, sunt exclusiv pentru control, monitorizare și eficientizare trafic. Zeci de noi semafoare, camere de luat vederi, softuri, etc.

Chiar aveam mare nevoie de acest lucru în Piatra-Neamț. Am terminat tot ce aveam de făcut în oraș. De un sistem de management al traficului de 7 milioane de euro aveam nevoie.

Puteți urmări aici și conferința de presă în care ni se explică ce e cu acest proiect.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. Gigi spune

  Ideea este buna dar aplicarea masurii este proasta…simplu, pentru ca traim ca rromanii in rromanica…

 2. nicolae toma spune

  Repet,vreau sa stiu si eu cum ii va convinge onor dom primar pe nemteni sa nu mai circule cu masinile personale. Cand jobul multora se bazeaza pe asta. Si apoi unde le parcheaza. pe el il doare la basca,are curte,dar astia mai „saraci” si care stam la bloc,ce ar trebui sa facem??? Asta e management???? Serios???? Poate,in revistele Pif ,poate…..

  1. Cristi spune

   Faceți ceva folositor cu banii ăștia,nu alte sisteme de belit cetățenii,ceva să ne ajute.

 3. Stefan spune

  Foarte frumos!Au spart toate trotuarele din oras pentru ingroparea cablurilor!Asa avea cateva intrebari:camerele astea vor depista si carutele care circula pe drumurile din oras?|Dar pe toti cocalarii care opresc ostentativ in zonele cu oprirea interzisa?Dar pe cei care parcheaza aiurea in afara zonelor marcate a parcarilor cu plata?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate