Firmele și PFA-urile vor avea un nou cod de identificare

1

Din 7 iulie 2017, atât firmele, cât și entitățile fără personalitate juridică din România vor avea și un identificator unic la nivel european (EUID), care va permite practic contribuabililor să fie identificați în sistemul de interconectare a registrelor comerțului din statele membre ale Uniunii Europene (UE), din care va face parte și ONRC și care include elementul de identificare al României, elementul de identificare al registrului național, numărul persoanei din registrul respectiv și, dacă este necesar, alte elemente pentru a evita erorile de identificare. Structura identificatorului unic la nivel european (EUID) se aprobă prin ordin al ministrului justiției.

Noile reglementari referitoare la identificarea operatorilor economici sunt cuprinse în Legea nr. 152/2015 pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul înregistrării în registrul comerțului, care a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 519 din 13 iulie 2015 și care va intra în vigoare la 7 iulie 2017.

Noul cod de identificare va fi atribuit automat contribuabililor înregistrați la ONRC, pe lângă numărul de ordine din Registrul Comerțului și CUI-ul atribuit de Ministerul Finanțelor Publice. Dacă cei ce se vor înregistra la ONRC din data de 7 iulie 2017 vor primi automat acest identificator european, cei deja înregistrați vor putea solicita, după acea dată, emiterea unui nou certificat de înregistrare, care să conțină și EUID-ul.

Proiectul de Ordin al ministrului justiției pentru aprobarea structurii identificatorului unic la nivel european – EUID al profesioniștilor înregistrați în registrul comerțului și a modelului certificatului de înregistrare în registrul comerțului: ordin-identificator-european-EUID.

Citește și
1 Comentariu
  1. Stefan spune

    Asta ne mai lipsea!Alti bani, alta distractie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate