Firmele nu mai au obligația de a aplica ștampila pe documentele depuse la instituții publice

1

Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 49/30.06.2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative:

”Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, precum şi entităţile fără personalitate juridică nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituţiile sau autorităţile publice ori emise sau încheiate în relaţia cu instituţiile sau autorităţile publice.

Fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, precum şi entităţilor fără personalitate juridică aplicarea ştampilei pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri, săvârşită de către persoana din cadrul unei instituţii sau autorităţi publice, constituie abatere disciplinară şi atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale.

Aceste prevederi intră în vigoare în termen de 30 de zile de la publicarea prezentei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Ordonanţa de urgenţă nr. 49/30.06.2017 a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 507 din 30 iunie 2017, prevederile de mai sus intrând în vigoare începând cu data de 30 iulie 2017.

1 Comentariu
  1. Dorian Iacob spune

    Povestea, spune ca sa luat aceasta masura, din cauza faptului ca unii angajati nu stiau sa le foloseasca.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate