Finlanda interzice mașinile personale în orașe începând cu anul 2025

4

Pentru a scăpa de traficul aglomerat din orașe, Finlanda vrea să elimine mașinile proprietate personală din orașe, urmând să le înlocuiască cu mijloace modernizate de transport individual și în comun, mașini autonome pe care le poți comanda și mașini împărțite de locuitori în sistem ridesharing (mașini care pot fi închiriate la minut din orice parcare). Rutele pe care le abordează autobuzele, troleibuzele și celelalte mijloace de transport în comun nu vor fi fixe, ci flexibile, și se vor mula pe traseele și cerințele de moment ale locuitorilor orașului.

Scopul final al autorităților este de a elimina nevoia de a deține o mașină proprie până în anul 2025. Strategia va fi implementată treptat de finlandezi, pe măsură ce tehnologiile vor deveni disponibile și va avea scopul de a elimina problemele care sufocă orașele de astăzi: congestia, plouarea, emisiile, consumul, accidentele și locurile de parcare.

Conform planului nordicilor, un locuitor al orașului care are nevoie să ajungă la birou sau la cumpărături poate accesa o mașină din orice parcare și o poate lăsa în altă parcare, plătind doar timpul efectiv de utilizare. Același lucru se întâmplă și cu mașinile autonome, care te vor taxa doar pe perioada utilizării acestora. În schimb, dacă un turist are nevoie de transport pe o perioadă mai lungă, acesta poate accesa – prin intermediul telefonului – un plan tarifar preferențial, iar acesta va combina accesul la mașinile de ridesharing sau la transportul în comun pentru ca experiența să nu fie privată de nevoile de transport ale persoanei în cauză.

Sursa: www.automarket.ro.

4 Comentarii
 1. Fosila spune

  In finlanda au apårut tricicletele estoniene,si este posibil så vinå un malac de sumo cu cåteva kile de greutåti in posetute fine,asa ca unii reni,si atunci så vezi cum pedaleazå såracu ciclistaducånd elogii -si poate se revine si la vehicolele cu tractiune bålegoaså pentru cei de vitzå nobelå-pustanii invatå la greu så circule cu trotineta si skiboardurile uneori roleri-poate aduc si ceva serpasi din nepal pentru neofinlandezi cårånd pe unii in cårcå la cumpåråturi-un serif la NewYork nu este exclus-sau masinute electrice pentru handicapati,sau vor face canale navigabile dånd la rame-iarna cu boburile si trucx s-ar putea circula sau mopolagii-påi da ce motoretele sånt masini?atåt le trebuie cå-si cumpårå toti elicoptere si avioane si vor circula ca in comando gamme-

 2. mihai spune

  Se urmareste tinerea maselor sub control.

 3. mickey999 spune

  E o timpenie!
  Suna comunist si ESTE communism la un nivel foarte bine pus la punct impotriva omenirii batute in cap.

  Urmatorul pas : nimeni nu mai are voie sa aibe posesiuni (apartamente, case, etc) pentru ca guvernul a avea grija de comunitate.
  Bla-bla , aiureala de doi lei .

  E o timpenie si mi-e teama ca intreaga imbecilitate europeana o vrea implementata pentru ca societatile financiare (aka banca) vrea ca populatia sa nu aibe posesiuni .
  Ce timpenie!

 4. Zanica Cerchez spune

  Exceptionala idee!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate