Finantare de peste 85 de milioane de euro pentru judetul Neamt

1

In data de 28 martie, la  Ministerul Mediului si Padurilor s-a semnat finantarea  unui proiect  mult asteptat de judetul Neamt, “Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Neamt”. Beneficiarul proiectului este APA SERV S.A., iar durata de implementare a proiectului este de 34 de luni (28 martie 2011-31 decembrie 2013). Valoarea totala a proiectului este de aproape 108 milioane de euro, din care finantarea nerambursabila din Fondul European de Coeziune este de 85.218.987 euro. De acest proiect vor beneficia 237.000 de locuitori, constand in investitii in tratarea si distributia apei potabile, precum si colectarea si tratarea apelor uzate pentru muncipiile Piatra Neamt si Roman, orasele Bicaz, Tg. Neamt si Roznov si comunele Dumbrava Rosie, Savinesti, Sabaoani si Vanatori Namt. Obiectivul general al proiectului este imbunatatirea calitatii apei si accesul la infrastructura de apa si canalizare prin furnizarea unor servicii de alimentare cu apa si canalizare conforme practicilor UE.

Presedintele CJ, Vasile Pruteanu a declarat in cadrul conferintei de presa din 4 aprilie ca: “Este cea mai mare finantare pe care o aducem in judetul Neamt. Extinderea retelelor de distributie a apei potabile si de canalizare este un lucru extrem de important pentru ca va fi implementata si in mediul urban, dar si in mediul rural, in localitati cu  peste 10.000 de locuitori. Acest proiect va face casa buna cu cel al managementului deseurilor.”

Directorul tehnic Cristinel Cusu a informat ca: “In data de 10 martie a venit confirmarea din partea UE cu privire la aprobarea finantarii si pe 28 martie a avut loc la Minister semnarea contractului.  Aceasta semnare de contract presupune incununarea eforturilor de peste 3 ani a participantilor la acest proiect. Au fost necesari 3-4 ani pentru documentatie si au ramas 2 ani pentru implementare.  Noi suntem pregatiti sa facem fata acestei provocari.

Finantare de peste 85 de milioane de euro pentru judetul Neamt

Mihaela Iosub

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Kiatra-Neamt spune

    Au de unde fura pentru alegerile din 2012…au rezolvat-o:))

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate