Fiecare cu viciul lui, dar bine ar fi să nu se întâmple la volan. Cercetați pentru infracțiuni rutiere, în Neamț

0

La data de 16 decembrie, în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat în trafic un bărbat, de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe bulevardul Roman Mușat, în municipiul Roman.

Conducătorul auto, din Roman, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

*

La data de 16 decembrie, în jurul orei 19.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 47 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, în Piatra Neamț.

Conducătorul auto din Piatra Neamț, a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă la benzodiazepine.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

*

Sărbătorile sunt în general însoțite de mese festive și consum de alcool.

Consumul de alcool și conducerea vehiculelor este interzis prin lege și este o combinație periculoasa pentru dumneavoastră, pasagerii dumneavoastră, pietoni, alți șoferi și oricine sau orice întâlniți în drum. Cu cat consumați mai mult alcool, cu atât mai mult este posibil sa fiți implicat între-un accident.

Conducerea autovehiculelor necesita o varietate de aptitudini deoarece condițiile de conducere se schimba continuu. Șoferul trebuie să își păstreze starea de alerta, sa reacționeze rapid în fața pericolelor, să vadă clar și să aprecieze corect distanța și viteza.

Cum afectează alcoolul și drogurile condusul?

Acestea încetinesc activitatea sistemului nervos central iar consumul de alcool sau droguri îți poate afecta condusul autovehiculului prin faptul că acesta cauzează:

•​Deficiențe de vedere;

•​Încetinirea reflexelor;

•​Reducerea concentrării și a vigilenței;

•​Crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina sa adormi la volan;

•​Dificultăți în interpretarea informațiilor senzoriale;

•​Dificultăți în desfășurarea mai multor activități în același timp (ex: păstrarea benzii și a direcției, în timp ce te concentrezi la traficul din jur);

•​Supraestimarea propriilor abilitați, ceea ce te poate determina sa îți asumi riscuri;

•​Nerespectarea regulilor de circulație.

De asemenea, starea de mahmureala te poate determina sa nu te poți concentra și chiar sa dormi la volan. Este important sa ții minte ca alcoolemia poate crește timp de până la 3 ore după ce ai consumat ultima băutura alcoolică. Singurul mod de a elimina alcoolul din sistem este să îi permiți corpului sa îl proceseze. Dușurile, cafeaua sau aerul proaspăt nu vor reduce alcoolemia.

Orice accident, rănire sau deces cauzate de consumul de alcool sau droguri pot fi evitate în totalitate.

Sursa: IPJ Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate