Fiecare copil din Piatra Neamţ contează!

1

Fiecare copil din Piatra Neamţ contează!

Sprijin în valoare de 110.000 lei pentru Maternitatea din Piatra Neamţ

Piatra Neamţ, 21 noiembrie 2012 Organizaţia Salvaţi Copiii donează secţiei de neonatologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ echipamente medicale performante în valoare de 110.000 lei, cu scopul de a contribui la reducerea mortalităţii infantile din judeţ. În 2011, rata mortalităţii infantile din Neamţ a fost de 10,6/1000, peste rata medie a ţării.

Echipamentele, constând într-un incubator, masă radiantă mobilă cu modul de resuscitare, pulsoximetru, senzori pentru pulsoximetrie şi tensiometru neonatal, au fost achiziţionate cu sprijinul Dettol (marca Reckitt Benckiser), precum şi cu ajutorul donaţiilor cash obţinute prin desfăşurarea campaniei Bun venit pe lume, parte a programului Fiecare copil contează.

La nivel naţional, din 1990 până astăzi rata mortalității infantile a scăzut semnificativ, de la 26,9 la 9,4 decese la o mie de nou-născuți vii. Cu toate acestea, România încă se clasează între țările europene cu o rată a mortalităţii infantile ridicată, respectiv de 9,4/1000 în ţara noastră, față de rata medie europeană de 4,1/1000[i].

În semestrul 1 al acestui an, s-au înregistrat 938 de decese ale copiilor sub un an, în scădere faţă de perioada similară a anului 2011, când se reportau 971 de decese[ii]. Există variații regionale importante, cuprinse între o rată maximă în teritoriu de  21,5/1000 și minimă de 3,6/1000. În Neamţ, in semestrul 1 al acestui an, rata mortalităţii infantile a fost de 11,4/1000, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului 2011, când se reportau 14 decese la o mie de nou-născuți vii.

„Este cea de-a treia acţiune de acest fel a Organizaţiei Salvaţi Copiii. Am dotat anterior şi maternitatea Cantacuzino din Bucureşti, maternitatea din Adjud, valoarea totală a investiţiilor noastre fiind de 282.500 de lei. Rezultatele acestor investiţii sunt inestimabile: numeroase vieţi de bebeluşi salvate, a declarat  Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Echipamentele medicale au fost donate la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ în prezenţa Amaliei Năstase, ambasadorul proiectului Fiecare copil contează, care face parte din programul de reducere a mortalității infantile derulat de Organizaţia Salvaţi Copiii.

„Strângerea de fonduri pentru dotarea cu echipemente medicale a 15 maternităţi din ţară, prin Salvaţi Copiii, continuă. Fiecare dintre noi poate contribui trimiţând un sms la 8864, valoare 2 euro, până la sfârşitul anului acesta. Am încredere în generozitatea românilor”, a adăugat Amalia Năstase.

Spitalul Judeţean de Urgenţa Piatra Neamţ este cel mai mare spital din judeţul Neamt şi deserveşte aproximativ 340.000 de locuitori ai judeţului, atât din Municipiul Piatra-Neamţ, cât şi din Târgu Neamţ, Bicaz şi localităţile rurale limitrofe.

Spitalul are un nivelul 3 de clasificare, iar maternitatea este unitate de nivelul 2 în clasificarea spitalelor. Echipamentele donate de Salvaţi Copiii ne vor susţine enorm în lupta pentru viaţă a bebeluşilor născuţi prematur în spitalul nostru”, a completat dr. Sorana Iftimia, şefa secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţa Neamţ.

Prin susţinerea acestui proiect, Dettol îşi continuă <Misiunea pentru Sănătate> începută în România încă de la lansarea din 2011. Ne dorim ca prin contribuţia noastră să aducem o schimbare în bine în viaţa comunităţii, oferind şansa la viaţă fiecărui nou născut din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ”, a declarat Paolo d’Orso, General Manager Reckitt Benckiser Balkans.

Despre Organizaţia Salvaţi Copiii

Salvaţi Copiii România este o organizaţie neguvernamentală, de utilitate publică, non-profit, care  militează activ pentru drepturile şi protecţia copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizaţiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atenţie deosebită către cei aflaţi în situaţii dificile – copiii din comunităţile dezavantajate, copiii victime ale violenţei, exploatării prin muncă, traficului sau neglijării, copiii refugiaţi etc. În cei 22 de ani de activitate, peste 600.000 de copii au fost implicaţi în campaniile şi programele desfăşurate de organizaţie.

Salvaţi Copiii România este membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări.

Despre Dettol si Reckitt Benckiser Romania

Reckitt Benckiser este cel mai mare producător mondial de produse de curăţenie pentru uz casnic, precum şi unul dintre producătorii majori de produse pentru îngrijire personală, având operaţiuni în 60 de ţări şi o piaţă de desfacere în peste 180 de ţări. Portofoliul Reckitt Benckiser cuprinde mărci precum: Dettol, Nurofen, Strepsils, Gaviscon, Veet, AIR WICK, Calgon,  Cillit Bang, Durex şi Vanish.

Parteneriatul global dintre Reckitt Benckiser şi Save the Children se derulează sub sloganul Healthier Kids, Happier World (Copii mai sănătoşi, lume mai fericită) prin care se urmăreşte îmbunatăţirea pe termen lung a sănătăţii şi igienei copiilor şi familiilor vulnerabile, oferindu-le oamenilor soluţii inovatoare pentru a avea vieţi mai sănătoase şi case mai fericite.

Dettol, marca de produse dezinfectante nr. 1 in lume, a fost lansată în Romania în septembrie 2011, cu produse din categoriile igiena personală şi prim ajutor. Produsele Dettol sunt recomandate de Societatea Romană de Pediatrie şi au scopul de a proteja familiile de germenii nocivi care pot cauza îmbolnăviri.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să  contactaţi:

Salvați Copiii România, Simona Ghenea,

Coordonator Comunicare, simona.ghenea@salvaticopiii.ro ; 0744 360 664

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. gabriel spune

    ei, conteaza! vor conta cand vor implini 18 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate