Fetiţa soldat, selectată la Festivalul Internaţional al Recitalurilor Dramatice Gala STAR, Bacău

0

Teatrul Tineretului participă cu one woman show-ul „Fetiţa soldat“, vineri, 24 aprilie 2015, la cea de-a X-a ediție a Festivalului Internaţional al Recitalurilor Dramatice Gala STAR, organizat de Teatrul Municipal „Bacovia” (24 – 28 aprilie 2015).

Gala STAR este o întâlnire între creatori de teatru din ţară şi din străinătate, actori, regizori, scenografi, teatrologi, dramaturgi, critici de teatru, profesori universitari, un dialog profesional între generaţii şi viziuni diferite.

Festivalul are caracter competitiv, iar un juriu format din profesionişti ai teatrului naţional şi internaţional va desemna câştigătorii dintre cele mai valoroase recitaluri înscrise în competiţie, acordând: Marele Premiu şi Trofeul Galei STAR,  Premiul pentru cel mai bun one man show  şi  Premiul pentru cel mai bun one woman show.

Fetiţa soldat de Mihaela Michailov

cu: Ingrid RobuAmi

Regia: Adrian Tamaş

Scenografia: Romulus Boicu

Oricine va vedea Fetița soldat va avea parte de un act de magie! Răspunzând sincer la întrebări precum:

Când a apărut prima dată luna, ce-a zis?

Unde se duce timpul când trece?

Ce-ar învăța copiii la școala dacă n-ar mai învăța ce trebuie?

Oamenii mari se vor reîntoarce în paradisul copilăriei, iar copiii vor prinde curaj să fie ei înșiși, adică desăvârșiți.

Dramaturg, critic de artele spectacolului și artist comunitar, Mihaela Michailov are cheia care descuie ușile copilăriei, cheie dobândită prin propria sensibilitate dar și prin lucrul creativ cu copiii, în cadrul diverselor proiecte educaționale. Este unul dintre puținii dramaturgi români profund interesați de miza socială a teatrului. Ea chiar crede că prin teatru lumea poate deveni mai bună pentru că spațiul teatral ne ajută să înțelegem ceea ce ni se întâmplă. „O fetiță vrea să se facă soldată atunci când o să fie mare. Nu vrea să fie nici balerină, nici doctoriță, nici prințesă. Doar soldățică pentru bunica ei. E gata să sacrifice tot ce are pentru ca bunica ei să rămână lângă ea. În Fetița soldat am vrut să surprind relația tandră, fragilă, dureroasă și extrem de puternică dintre un copil care se joacă «de-a rămasul în viață», mobilizând o armată de soldați, și o bunică pe care viața o topește, încet, încet, ca pe un tort de zăpadă.“ (Mihaela Michailov)

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate