Festivitate de absolvire pentru elevii Colegiului Naţional ”Calistrat Hogaș” din Piatra-Neamț

0

Joi, 25 mai, începând cu ora 11:00, în sala Cinematografului Dacia din Piatra-Neamț a fost neîncăpătoare pentru explozia de emoție a liceenilor, care timp de patru ani au învățat la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”.

Promoția 2013-2017 a ajuns la finalul studiilor, iar astăzi a avut loc festivitatea de absolvire.
Părinți, bunici, prieteni și cadre didactice au participat la acest moment unic în viața fiecărui elev de clasa a XII-a. Printre invitați s-au regăsit și inspectorul școlar general adjunct Ioan Milea și psihologul Carmen Anicăi, președintele Asociației Părinților de la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului Colegiului Național ”Calistrat Hogaș”, după care directorul  Florin Irimia le-a vorbit despre importanța celor 4 ani petrecuți pe băncile liceului și despre următorul pas important din viața lor, examenul de Bacalaureat. De asemenea, manifestarea a fost dedicată Zilei Eroilor, sărbătorită astăzi, 25 mai și a stat sub semnul Zilelor CNCH-107, eveniment desfășurat săptămâna trecută.

„Apreciez că acum sunteți pregătiți pentru confruntarea cu provocările imediate și de perspectivă, prima probă de foc fiind examenul de Bacalaureat, pasul important către formarea voastră superioară, către dezvoltarea voastră personală[..] Să nu uitați dragii noștri absolvenți că visurile voastre devenite gânduri se exprimă în cuvinte și se împlinesc în fapte. Acestea devin obiceiuri și pe temeiul lor se clădește caracterul.  Vă adresez tuturor îndemnul emblematic al liceului nostru: <Drum senin în destin, fapte vrednice de rosturi temeinice >.”, a declarat directorul Colegiul Național ”Calistrat Hogaș”,  Florin Irimia.

Manifestarea a continuat cu festivitatea de premiere a elevilor olimpici din acest an la etapa națională și a șefilor de promoție (Mihnea Bâlici, profilul umanist, care a terminat cu media 9.94,  alături de Ana Maria Holotă și Andreea-Cristina Sîrghi, profilul real, ambele cu media 9.87) care au primit cheia de onoare a liceului. Cheia CNCH a fost înmânată mai departe, în mod simbolic, elevilor de clasa a XI-a cu cea mai mare medie: Raluca-Maria Ghilea (media 10) și Teona-Elena Farmatu (9,96).

Pentru că Mihnea Bâlici nu a putut fi prezent, din motive bine întemeiate, premiul a fost preluat de o colegă, care a transmis gândurile acestuia către profesorii și elevii aflați în sală.

Au fost momente înălțătoare, în care s-au spus discursuri, s-au oferit sfaturi de viaţă, s-au făcut poze şi, nu în ultimul rând, s-au vărsat și câteva lacrimi.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate