„Festivalului Mastilor” de la Targu Neamt, traditie unicat in Romania

0

Pe 2 ianuarie la Tg. Neamt s-au organizat manifestări dedicate „Festivalului Măştilor”, în zona străzii Mihail Kogălniceanu. Manifestarea, care este singura de acest gen organizată din tară, a adus in atentia spectatorilor grupuri de mascati din zona Tg. Neamt si zonele invecinate (Răucesti, Tîrzia, Dumbrava, Timisesti). Targnemtenii petrec astfel ziua de 2 ianuarie de ani de zile, cei batrani bucurandu-se ca tinerii au pastrat traditia.

Parada obiceiurilor de la Targu Neamt este realizata cu sprijinul administratiei locale si a Casei Culturii „Ion Creanga”.  Pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ au asigurat măsurile PSI pe timpul manifestărilor. Misiunea s-a executat cu 5 subofiţeri şi o autospecială, între orele 09.02 – 15.40. Manifestarea la care au fost prezente si oficialitatile locale a avut sute de participanti si spectatori, remarcabile fiind voia buna, calitatea spectacolului, costumele deosebite, spiritul de sarbatoare si respectare a traditiilor.

Mai multe fotografii care au surprins sufletul manifestarii puteti vizualiza aici, pe pagina de Facebook I love Târgu Neamț.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate