Festivalul National de Teatru „Yorick”, editia a XX-a jubiliara, la final

0

In aceasta saptamana, intre 14 si 19 mai, Casa de Cultura a Sindicatelor din Piatra Neamt a gazduit cea de-a XX-a editie a Festivalului National de Teatru „Yorick”. Anul acesta, fiind o editie jubiliara, festivalul nu a mai avut caracter de competitie, ci si-a propus sa aduca pe scena trupe de actori locale si nationale. Festivalul „Yorick” a luat nastere acum 20 de ani, din dorinta organizatorilor de atunci, actorul Gheorghe Hibovschi si Dumitru Luca, fostul director al Casei de Cultura, de a reinvia spiritul shakespearian in teatrul romanesc.

S-a si reusit acest lucru, insa, cu timpul, s-au abordat si altfel de piese decat cele shakespeariene, asa cum s-a intamplat si acest an. Publicul pietrean a avut ocazia, in aceasta editie, sa vada evolutia unor trupe de teatru locale de succes dintre care amintim: Clubul Pinochio, trupa T.A.G.M.A., Teatrul Tineretului Piatra Neamţ, Teatrul de Joacă şi Teatrul de Lectură de la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu”, trupa Alfaomega Art. Meritul principal al acestei resuscitari culturale din Piatra Neamt apartine conducerii Casei de Cultura a Sindicatelor, respectiv tuturor celor care s-au implicat in buna desfasurare a acestui Festival.

Vineri, 18 mai, de la ora 19.00, a avut loc si o festivitate de premiere in care au fost acordate distinctii tuturor celor care pe parcursul a 20 de ani au facut posibila existenta acestui Festival de Teatru. Pe aceasta cale,  redactia www.ziarpiatraneamt.ro doreste sa multumeasca organizatorilor pentru distinctia primita cu ocazia acestei festivitati de premiere, distinctie acordata celor din mass-media care au promovat activitatea Casei de Cultura a Sindicatelor si evenimentele din cadrul Festivalului.

A fost o saptamana plina de cultura, in care ne-am bucurat ca exista atat de multi tineri talentati care au evoluat pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor, coordonati de oameni valorosi care, cu sacrificii si pasiune, se implica in arta teatrala nemteana.

Felicitam organizatorii si participantii din cadrul acestui Festival si speram ca vom avea parte de astfel de evenimente culturale de succes si in viitorul apropiat.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate