Festivalul Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”

2

Grup Stefan cel MareVineri, pe 20 decembrie, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ organizează o nouă ediţie a Festivalului Naţional de Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”. Vor participa formaţii şi ansambluri de datini şi obiceiuri din Republica Moldova (Chişinău), din Maramureş (Săcel), Bacău (Asău), Iaşi (Heleşteni) şi Neamţ. Din judeţul gazdă au fost invitate ansambluri de datini şi obiceiuri din comunele Grinţieş, Farcaşa, Borca, Timişeşti, Ştefan cel Mare, Trifeşti, Răuceşti, Piatra Şoimului. Alaiul formaţiilor va fi încheiat de membrii Ansamblului folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ.
Festivalul de Datini şi Obiceiuri „Steaua sus răsare” va debuta la ora 12,oo cu o paradă a formaţiilor participante pe traseul Teatrul Tineretului – Casa de Cultură – Muzeul de Istorie – Hotelul Ceahlău – Teatrul Tineretului.Apoi, pe scena dde la Curtea Domnească, fiecare ansasmblu invitat va reprezenta artistic datinile şi obiceiurile din zonei din care provine.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. y spune

    Pai crezi ca niste copii ar putea face parada pe frigul asta prin oras timp de cateva ore?

  2. x spune

    Am inteles ca inspectoratul scolar judetean organizeaza astazi o parada similara si bineinteles chiar daca nu e anuntat Costache Lupu face si el,dar pe bani cava similar saptamina viitoare.Centrul de cultura si inspectoratul fiind a CJ nu se puteau asocia?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate