Festivalul internațional de muzicã „Volare”, ediția a VIII-a, la final

1

La Teatrul Tineretului din Piatra-Neamț,  în perioada 24-26 august 2017,  s-a desfășurat cea de-a opta editie a Festivalului international de muzicã „Volare”, organizat de Asociația Culturalã „STAR” Piatra-Neamț. În cele trei zile de concurs, pe scenã au urcat peste 100 de participanți din România, dar și din alte țãri, precum Moldova, Ucraina, Bulgaria, Kyrgyztan 

Trofeul „Volare” al ediției a VIII-a a fost obținut de reprezentantul Kyrgyztanului Coregrafiile festivalului au fost asigurate de trupa de dans contemporan „Arlechino” de la  Palatului Copiilor Cluj-Napoca și trupa de dans sportiv „Ray*s Dance” Piatra-Neamț ( în total 50 de mici dansatori).

„Festivalul Internațional de Muzică „Volare” Piatra-Neamț și-a propus extinderea şi aprofundarea relaţiilor internaţionale în sfera culturii şi schimbului reciproc de cultură. Astfel, festivalul „Volare” a devenit un adevărat ambasador cultural, care contribuie la descoperirea și lansarea tinerelor talente în arta vocală atât din țară cât și din străinătate . Ne bucurăm să promovăm orașul Piatra-Neamț, istoria și frumusețile acestuia. Zona Neamțului deține numeroase resurse umane și materiale care merită utilizate. Promovarea culturii și a educației pentru frumos pot fi transpuse în vocile copiilor – ființele cele mai sincere. Proiectul mizează pe lărgirea gradului de acces la informaţie, implicând micii artişti în evenimente culturale ca formă de încurajare a schimbului de experienţă la nivel naţional şi internaţional. Mulțumim Consiliului Judetean Neamț pentru finantarea acestui proiect, Teatrului Tineretului pentru găzduire si tuturor celor care au fost alături de noi si au adus zâmbete pe chipul copiilor.”,  au precizat organizatorii.

Palmaresul  celei de-a VIII ediții a Festivalului international de muzicã „Volare” poate fi vizualizat aici

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Ovidiu Ligotchi spune

    Buna seara si felicitari pt promovarea evenimentului si pt articol. Ce nu stiti e o premiera care s-a inregistrat anul acesta la Festivalul VOLARE. Pentru prima data, o fetita de 12 ani din Iasi, Delia Ligoțchi, a castigat Trofeul categoriei la Creatie cu o melodie in limba engleza compusa (muzica si text) de ea si interpretata MAGNIFIC la pian pe scena festivalului. Felicitari evhipei VOLARE pt Festival.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate