Festivalul de Teatru Piatra-Neamț, ediția 31

0

Ediția 31 a Festivalului de Teatru Piatra-Neamț se desfășoară între 18 septembrie și 2 octombrie. Tema acestei ediții este SUCCES!, o invitație la meditație, în cheie critică și ironică, asupra poveștilor de și despre succes ale societății de astăzi și din trecutul recent.

Ne dorim ca Festivalul să fie un punct de întâlnire pentru generații diferite de artiști și de spectatori, pentru oameni de teatru din diverse părți ale Europei, pentru experiențe și perspective provocatoare atât pentru teatru, cât și pentru alte arte (film, muzică, dans, arte vizuale). Continuând ideea de anul trecut, când Festivalul s-a extins în orașul Târgu Neamț, în acest an, o parte dintre spectacolele din selecție va fi prezentată și în municipiul Roman.”, transmite Teatrul Tineretului.

29 de spectacole | 7 țări | 4 concerte | 5 ateliere | 4 lansări de publicații | 2 proiecții de film documentar | 1 juriu de liceeni | 24 de sesiuni de discuții cu publicul

Din selecția Festivalului fac parte spectacole de dramaturgie contemporană care pun în discuție subiecte de interes pentru societatea de azi, teatru documentar, spectacole realizate de tineri creatori (semnate de regizori sub 30 de ani), proiecte artistice cu componentă educațională (ateliere dedicate spectatorilor de toate vârstele, spectacole ale profesioniștilor în colaborare cu adolescenții), spectacole pentru public tânăr și foarte tânăr. De asemenea, Teatrul Tineretului vă propune, în cadrul Festivalului, premiera spectacolului FRONTAL, adaptare foarte liberă după „Povestea unui om leneș” de Ion Creangă, text și regie Gianina Cărbunariu.

Și anul acesta, accentul cade pe evenimente interdisciplinare (spectacol de dans, concerte, proiecție de film, instalații performative), iar dimensiunea internațională se amplifică (cu șapte spectacole oferite de artiști și companii de teatru din Franța, Germania, Moldova, Polonia, Slovacia, Spania, Turcia).”, mai precizează Teatrul Tineretului.

Mai multe detalii despre Festival puteți obține din materialele publicate pe site-ul Festivalului de Teatru Piatra-Neamț și pe canalele social-media.

Spectacolele care vor avea loc la Piatra-Neamț

Spectacolele care vor avea loc la Roman

Spectacolele care vor avea loc la Tg. Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate