Festivalul Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”- ziua a doua

0

Miercuri, 28 decembrie, în a doua zi a Festivalului Datini şi Obiceiuri de Iarnă „Steaua sus răsare”,, Centrul pentru Cultură si Arte „Carmen Saeculare” Neamț a avut invitați și oaspeți din afara județului.
Manifestarea a debutat la ora 16:00, cu parada prin centrul orașului, care a precedat spectacolul de la scena amplasata la Curtea Domnească.
În ultima zi a festivalului dedicat datinilor și obiceiurilor de iarnă, bucuria sărbătorilor de iarnă a fost împărtășită de „Urșii” de la Asau (județul Bacău), formația „Cerbul” din comuna Heleșteni (județul Iași), Ansamblul artistic studențesc „Arcanul” al Universității „Ștefan cel Mare”, Ansamblul folcloric „Străjerii” din Dolheștii Mici și Grupul folcloric din Ostra (ultimele trei din judetul Suceava). De asemenea, lor li s-au adăugat, din Neamț, Alaiul de datini și obiceiuri „Roznovenii” (Roznov), Alaiul de datini și obiceiuri din Trifești, precum si gazdele, artiștii de la Ansamblul folcloric „Floricică de la munte” al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”.


sursa foto: stirineamt.ro, Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate