Fără impostori: verifică aici dacă medicul tău are dreptul de a profesa

2

După scandalul falsului chirurg Matteo Politi care a operat în numeroase clinici din București în sistem privat, Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat : „ În cazul Matteo Politi, angajatorul avea obligaţia să verifice dacă are toate documentele, nu doar parafă.  Vă asigur că în sistemul public aşa ceva nu se poate întâmpla!”

Cu toate asigurările de pe lume, iată că frauda există și în sistemul public.
Libertatea a descoperit încă un caz de fals medic, iar coincidenţa face să fie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ilfov, care e plasat în Bucureşti, în apropierea Spitalului Monza, clinica privată unde a practicat falsul medic Matteo Politi. La Spitalul Judeţean Ilfov, cu o diplomă falsificată şi pe baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără nici un aviz de la Colegiul Medicilor, dar protejată de conducerea spitalului, dr. Raluca Daniela Bîrsan a lucrat zece ani fără nicio piedică.

Ce se va întâmpla mai departe cu cei doi presupuși medici, deocamdată nu se știe deși legea 95 privind exercitarea profesiei de medic sună așa:

ART. 387 (1) Practicarea profesiei de medic de către o persoană care nu are această calitate constituie infracțiune și se pedepsește conform Codului penal.

(2) Colegiul Medicilor din România, prin președintele colegiului teritorial, este în drept să exercite acțiunea civilă sau să sesizeze, după caz, organele de urmărire penală ori autoritățile competente, pentru urmărirea și trimiterea în judecată a persoanelor care își atribuie sau care întrebuințează fără drept titlul ori calitatea de medic sau care practică în mod nelegal medicina.

(3) Acțiunea penală împotriva unui membru al Colegiului Medicilor din România cu privire la fapte ce au legatură cu exercitarea profesiei de medic se pune în mișcare cu înștiințarea prealabilă a colegiului al cărui membru este medicul respectiv.

(4) Instanțele de judecată civile sau penale, din oficiu, vor comunica Colegiului Medicilor din România hotărârile judecătorești rămase definitive, prin care s-au pronunțat cu privire la fapte exercitate în timpul și în legătura cu profesia de către medici pe teritoriul României” .

Pentru a evita situațiile de acest gen, Ministerul Sănătății a elaborat un registru pe site-ul instituției unde orice persoană poate verifica statusul din punct de vedere profesional al unui medic.

Dacă aveți incertitudini, dubii sau temeri legate de veridicitatea studiilor medicului vostru curant, este suficient să tastați numele său aici și informațiile nu vor ezita să apară.

Sursa: Mediafax

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. ioan spune

    Si daca nu figureaza pe lista , ce se face ?

  2. legio spune

    Eu mai repede asi vrea sa verific ,daca politicienii si guvernantii care ne conduc sant in totalitatea FACULTATILOR mintale ( fiind vorba tot de facultati si studii ) de au adus Romania si romanii in situatia de ultima tara din Europa in toate domeniile !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate