Fără bătăi, înjurături, bannere și live-uri pe Facebook în Parlament. Noul regulament se votează în Camera Deputaților (DOCUMENT)

0

În Camera Deputaților a intrat în dezbatere Proiectul de Hotărâre privind modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor.

Printre principalele modificări în regulament care vin imediat după scandalul din Parlament creat de disputa fizică și verbală dintre deputatul George Simion și ministrul Energiei, Virgil Popescu, este aceea că se va interzice transmiterea în direct sau înregistrarea ședințelor din camera Deputaților prin alte mijloace decât cele stabilite: ședințele se transmit doar de Camera Deputaților sau de mass-media cu aprobarea Biroului Permanent. Deci, fără înregistrări transmise pe rețelele de socializare de către altcineva, fie el membru al Parlamentului.

Se mai interzice violența fizică și verbală, iar dacă acest lucru se întâmplă, persoanele vinovate sunt evacuate din sală. De asemenea, nu e voie cu bannere. Au fost stabilite și sancțiuni.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat că nu va respecta noul regulament al Camerei Deputaţilor, care ar putea interzice transmiterea în direct sau înregistrarea de către deputaţi sau alte persoane a şedinţelor de plen, de Birou permanent sau de comisii, potrivit Agerpres.

Spun cu toată responsabilitatea, nu o să respect noul regulament, o să continui să fac live pe Facebook şi o să arăt toate mizeriile care se întâmplă aici, în Camera Deputaţilor. (…) Este foarte bine să încălcăm regulamentele scrise împotriva Constituţiei şi a libertăţii. Îi încurajez pe toţi, când văd o lege nedreaptă, să încalce Regulamentul şi să suporte consecinţele de rigoare. Eu mi le asum„, a arătat deputatul.

Și deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, a declarat că e împotriva interzicerii live-urilor în Parlament:

PSD-PNL-UDMR vor să interzică live-urile parlamentarilor în plenul Parlamentului. Nu voi accepta acest lucru. Asta ar însemna moartea opoziției. Sunt parlamentari care pot abuza de acest instrument, dar transparentizarea activității forului democrației noastre este crucială. Izolat total AUR? Da.Interzicerea live-urilor în Parlament? Niciodată.

Iulian Bulai

În urma disputei din Parlament, Ministerul Public a transmis următoarele:

CONSTITUIRE DOSAR – ULTRAJ ȘI TULBURAREA ORDINII ȘI LINIȘTII PUBLICE – SUPC-PÎCCJ – COMUNICAT DE PRESĂ

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoştinţa publicului următoarele:

La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta.

Ședința în care s-a propus noul regulament a fost transmisă în direct de George Simion pe Facebook:

Întregul regulament propus la vot poate fi citit mai jos și se regăsește pe site-ul Camerei Deputaților aici – click:

ph008_phcd8

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate