Fake news mizerabil: „Un primar PSD fuge din spitalul administrat de CJ-ul lui Arsene”

1

Pe zi ce trece, răutatea unor oameni devine diabolică. Recent am citit pe internet cum un individ zicea că ”primarul PSD de la Bicaz a fugit din spitalul administrat de CJ-ul lui Arsene la un spital din București”. Același individ trage concluzia că ”PSD-iștilor le pute Spitalul Județean Neamț” și așa mai departe.

În primul rând, orice ai avea cu PSD-ul sau cu orice partid, nu poți să scrii în acest stil despre un om care se află pe un pat de spital. Când omul e bolnav, nu te apuci sub nicio formă să îl stresezi pe el și mai ales familia lui.

În al doilea rând, dacă vrei să fii rău, măcar fii pe o bază reală. Realitatea este alta. Spitalul Județean Neamț a fost făcut suport covid de către guvernul PNL, iar consiliul județean unde PSD este majoritar s-a opus și face periodic apeluri să nu mai fie spitalul județean suport covid.

Faptul că primarul de la Bicaz a reușit să se transfere la un alt spital este un lucru bun. Oricine este bolnav, mai ales în stare gravă cu covid trebuie să fugă din spitalul de la Piatra-Neamț. Din păcate, mulți nu au posibilitatea să fugă și mor din cauza deciziei proaste de a se face acest spital covid și vă dăm un singur argument. Covidul afectează plămânii și căile respiratorii. Spitalul din Piatra-Neamț nu a avut niciodată secție de pneumologie, deci nici medici specializați pe a trata afecțiuni ale căilor respiratorii și plămânilor. O decizie total greșită de a face spitalul judetean suport covid. Trebuia să se facă secție ATI mobilă la Bisericani unde sunt specialiști în boli de plămâni.

Chiar și așa, cu toate deficiențele, din păcate consiliul județean nu este lăsat să ia nicio decizie pe linie medicală la spitalul din Piatra-Neamț, toate spitalele covid fiind sub directa coordonare a ministerului, iar ministerul se încăpățânează să țină spitalul județean suport covid de am ajuns ca medicii ginecologi să se ocupe de bolnavii de covid.

Ce nu se știe este faptul că pentru fiecare bolnav grav de covid cei de la spitalul din Piatra-Neamț fac tot ce este omenește posibil să fie transferați la un spital unde să aibă șanse. Pe lângă cei de la spital se implică în astfel de transferuri rudele pacientului, prietenii, chiar și noi am făcut tot ce am putut pentru transferul a două cadre medicale grav afectate de covid.

Place sau nu unora, spitalul din Piatra-Neamț nu este pregătit și nu are personal care să facă față unor cazuri grave de covid sau de orice alte afecțiuni severe ale plămânilor și căilor respiratorii. Medici din Piatra-Neamț fac tot ce pot, dar din păcate mulți pacienți nu se mai întorc acasă.

Să ai COVID și mai ales să fii în stare gravă internat la spitalul din Piatra-Neamț e ca și cum ai merge să naști la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Desigur că personalul medical de la Bisericani ar face tot ce ar putea pentru o gravidă care naște la ei în spital, dar distanța de la a ști ce faci la a face tot ce poți este foarte mare.

Iosub Robert

P.S.: Domnule primar Nicolae Sălăgean, nu cred că este jurnalist care să vă fi criticat mai tare decât am făcut-o eu. Din această poziție vă urez sincer multă sănătate și nu vă lăsați impresionat de oamenii care nu știu ce vorbesc. Toți fugim din Neamț când e vorba de probleme serioase de sănătate și facem asta de 30 de ani.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Irimia ghe spune

    mergeti la spitalul judetean si veti vedea mizeria din toate saloanele
    mergeti in policlinica sa vedeti mizeria
    CJ ce faceti cu banii judetului??
    vreti sa faceti un spital nou nout, dar voi nu sunteti in stare sa administrati acest spital si sa raspunde_ti pentru banii cheltuiti pe toate reparatiile mai bine zis improvizatiile efectuate de atatia ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate