Fabulos: ȚEAPĂ de 132.000 de Euro orchestrată de călugări FALȘI

0
Imagine cu caracter ilustrativ

O femeie în vârstă de 77 ani a devenit victima unor tineri extrem de creativi. S-au prezentat telefonic ca fiind călugări la o mănăstire din Suceava și sub pretextul unor fapte bune – mai precis construirea unei case de copii și a unui cămin pentru persoanele vârstnice – au obținut o sumă fabuloasă: 132.000 de Euro.

O parte din sumă a fost virată în diferite conturi iar cealaltă a fost înmânată personal unui tânăr care s-a prezentat la ușa victimei, notează digi24.

Acțiunea a fost orchestrată din spatele gratiilor pentru că acolo își aveau „domiciliul” bunii samariteni – într-un penitenciar din Iași.

Iată și comunicatul Poliției Române cu privire la acest caz:

Joi, 11 februarie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare trei mandate de percheziţie,  într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce mai mulţi bărbaţi ar fi indus în eroare şi determinat o femeie în vârstă de 77 de ani să le remită suma totală de 132.000 de euro.

Din datele şi probele administrate în cauză începând cu 2 februarie, până în prezent, de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 3, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai mulţi tineri ar avea preocupări de natură infracţională, aceştia contactând telefonic, în repetate rânduri, o femeie de 77 de ani, pe care au determinat-o să le remită suma de 132.000 de euro, sub pretextul că ar fi călugări ai unei mânăstiri din judeţul Suceava şi strâng donaţii pentru construirea unei case pentru copii nevoiaşi şi a unui azil pentru persoane vârstnice.

În urma investigaţiilor desfăşurate a rezultat că bănuiţii, încarceraţi într-un penitenciar din judeţul Iaşi, în perioada 1 ianuarie – 2 februarie a.c. au determinat victima să le vireze în diferite conturi bancare şi în repetate rânduri suma totală de bani menţionată, însă anumite sume de bani au fost înmânate şi unui tânăr necunoscut care s-a prezentat la uşa apartamentului persoanei vătămate.

Astfel, au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Suceava şi Brăila, în urma cărora au fost depistaţi trei tineri, bănuiţi că au intermediat plasarea sumelor de bani, aceştia fiind conduşi pentru audieri la sediul subunităţii.

Totodată, a fost recuperată suma de 14.ooo de euro, fiind dispusă şi măsura sechestrului asigurător pentru suma de 38.000 de euro aflată în contul unuia dintre tinerii în cauză.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, faţă de doi tineri fiind dispusă măsura reţinerii.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Unităţii Teritoriale de Analiză a Informaţiilor şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul InspectoratuluiGeneral al Poliţiei Române, precum şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Suceava şi Brăila.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Uneori, realitatea bate și cel mai bun film..

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate