Expoziţie de pictură şi caligrafie chineză, marți, 8 august, la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu”

0

Marţi va avea loc la Biblioteca Judeţeană „G.T. Kirileanu” începând cu ora 12:00, în sala Cupola, vernisarea expoziţiei de pictură şi caligrafie chineză China Art realizată şi prezentată de către Simply Art School din Hong Kong, China.
Manifestarea face parte dintr-un proiect mai amplu, respectiv Concursul Internaţional de Arte plastice pentru Copii , cu participare directă – NEAMŢ CREATIV – I 2017.
Deschiderea oficială a manifestărilor proiectului internaţional va debuta aşadar cu Expoziţia de artă chineză, proiect realizat de Asociaţia Culturală „Arte. Ro” în parteneriat cu Consiliul Judeţean Neamţ.
Expozanţii sunt câştigătorii Concursului Internaţional Piatra-Neamţ Creativ, desfăşurat la finele anului 2016 şi finalizat cu Expoziţia internaţională de arte plastice pentru elevi care a fost prezentă pe simezele Galeriei Mansardă a Muzeului de Artă din Piatra-Neamţ în luna decembrie 2016.
Expoziţia China Art reuneşte cele mai reuşite peste 40 de creaţii ale copiilor chinezi, cu vârste cuprinse între 6 – 18 ani, şi ale celor doi profesori coordonatori- HENRY LAU HOO CHEONG şi IRIS LEE CHUI FAN ce au fost selectate cu atenţie, special pentru expoziţia de la Piatra-Neamţ.

Temele abordate în lucrările din expoziţie prezintă natura caracteristică, arhitectura specific tradiţională şi cea modernă şi dimensiunea umană, în Hong Kong. Autorii au reuşit realizarea unor mici capodopere, folosind tuşul, pensulele de bambus, culorile tradiţionale şi hârtia de orez.
Meticulozitatea, atenţia şi răbdarea, precum şi talentul celor peste 20 de tineri pictori şi graficieni vor fi răsplătite prin acordarea de Certificate de Excelenţă. Autorii lucrărilor expuse la bibliotecă sunt elevi multipremiaţi la prestigioase competiţii internaţionale de arte plastice destinate elevilor de pe tot mapamondul.
Expoziţia are ca obiectiv celebrarea prin lucrările tinerilor artişti a excelenţei în artele vizuale precum şi încurajarea micilor artişti nemţeni de a urma exemplul excepţional al omologilor lor de peste mări şi ţări.
Asociaţia Culturală „Arte.Ro” mulţumeşte tuturor celor care, prin efortul lor participă la bunul mers al activităţilor proiectului – Consiliului Judeţean, presei, elevilor voluntari, Bibliotecii Judeţene, Complexului Muzeal Judeţean, sponsorilor şi partenerilor educaţionali.
„Îmi exprim satisfacţia atît în nume personal cât şi în numele Asociaţiei pe care o conduc, pentru reuşita acestui proiect atît de important pentru noi şi întreaga comunitate nemţeană, care după îndelungi eforturi şi pregătiri, iată, are loc în oraşul nostru. Am fost abordată în timpul panotării lucrărilor la Galeria “Cupola”, de utilizatorii bibliotecii, mai tineri sau mai vîrsnici, care şi-au exprimat încîntarea de a vedea asemenea creaţii originale şi interesante în oraşul lor. Cei aflaţi la a doua tinereţe mi-au marturisit că nu au mai avut prilejul să vadă artă asiatică de prin anii ’84-‘85, cînd a avut loc o amplă şi valoroasă expoziţie de artă chineză la Muzeul de Artă din Piatra-Neamţ, de care, cu bucurie mi-am adus şi eu aminte.
Rafinamentul execuţiei lucrărilor tinerilor artişti din Hong Kong ar trebui să constituie un reper pentru elevii nemţeni pasionaţi de artă, în sensul motivării acestora din urmă de a ajunge la performanţe notabile sub aspectul tematicii, execuţiei, conceptului şi mesajului propriilor lucrări de grafică şi pictură.”, a declarat doamna Cristina S. Petrariu, președintele Asociației Culturale  „Arte.Ro”.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate