Expoziţie de icoane sculptate în lemn, joi, 20 iulie, la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ

0

Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu” Neamţ oferă, în zi de sărbătoare creștină, noi bucurii de suflet pentru iubitorii de frumos din Piatra-Neamţ.
Astfel, joi, 20 iulie 2017, începând cu ora 18.00, în Sala „Cupola” va avea loc o fericită întâlnire cu arta plastică, printr-o expoziţie de icoane sculptate în lemn ce reuneşte lucrări aparţinând artistei plastice Maria Ferestrăoaru, din Piatra-Neamţ.
Aflată la a treisprezecea expoziţie, pasionata dăltuitoare în lemn condensează spiritualitatea în căldura lemnului din care izvorăsc adevărate ferestre de lumină. Intitulată „Prin duhovnici, cruci și icoane, către Dumnezeu !”, expoziția trasează un drum inițiatic ale cărui repere sunt nobleţea lemnului și sensibilitatea mesajului transmis de icoană. Astfel, cele 79 de exponate (16 icoane, 27 cruci și 36 duhovnici), ce înnobilează simezele Sălii “Cupola”, sunt o invitație de a rămâne pe calea adevărului și a vieții.

Descifrând de-a lungul timpului limbajul şi textura lemnului, venerabila artistă plastică se destăinuie spunând că «atunci când am început „să zgândăresc lemnul”, am început să modelez cu cuţitul linguri de lemn, având ca reper, lingurile meşterilor populari cioplitori în lemn. Iubind şi preţuind lemnul, mi s-a deschis gustul de a-l lucra şi am trecut apoi la daltă. Am realizat câteva lucrări care reprezentau momente din viaţă, ulterior am trecut la portrete. De aici şi până la icoană, pasul a fost unul firesc».

Despre icoanele Mariei Ferestrăoaru va vorbi în seara vernisajului scriitorul Dan Iacob.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate