Expoziția de fotografie „Lacrimi în Nepal”, semnată Ionuț Ștefănescu

0

Vineri, 22.05.2015, în incinta Library Gallery a Hotelului Central Plaza, la ora 19, a avut loc expoziția de fotografie  „LACRIMI ÎN NEPAL”, semnată Ionuț Ștefănescu, eveniment organizat de Asociația ERA, în colaborare cu Ionuț Ștefănescu, Asociația Rotary Club și Hotelul Central Plaza din Piatra Neamț.

Imaginile expuse, specifice foto-jurnalismului, sunt rezultatul observației zilnice a vieții cotidiene din Nepal, ca urmare a expedițiilor montane realizate în perioada 2010 – 2014. Ele refuză perspectiva grăbită a turistului, în căutarea senzaționalului și a exotismului, fără a pretinde însă cunoașterea localnicului și fără a pierde curiozitatea și prospețimea privirii solitare și contemplative a călătorului. Arhiva oferă î incursiune intimă în viețile unor oameni pe care camera îi apropie prin jocul de lumini și umbre specific mediului fotografic. În aceste imagini, peisajul spectaculos și arid, specific înălțimilor, potențează simplitatea firii umane, iar esteticul se suprapune eticului.

În cadrul evenimentului de astăzi a avut loc și o strângere de fonduri, intitulată „AJUTOR PENTRU NEPAL”, organizată de Asociația Rotary Club Piatra Neamț. „Donațiile vor ajuta la reconstruirea unor vieți distruse de teribilul dezastru și, implicit, ne reamintesc că facem parte din aceeași mare familie ce nu-și ignoră semenii aflați în suferință.”

RON RO44 BREL 0002 0007 7202 0101

USD RO76 BREL 0002 0007 7202 0301

EUR RO60 BREL 0002 0007 7202 0201

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate