Exporturile agricole ale Indiei ating un nivel istoric de 50 de miliarde de dolari

0

Exporturile de produse agricole ale Indiei, inclusiv produse marine, pentru anii 2021-22 au depășit pragul de 50 de miliarde de dolari, este cel mai înalt nivel de export atins vreodată în India.

Lumea se confruntă acum cu o nouă problemă, stocul de alimente din lume se epuizează,dacă Organizația Mondială a Comerțului dă permisiunea, India este gata să furnizeze stocuri de alimente lumii de mâine” a afirmat Premierul Narendra Modi în întâlnirea avută cu președintele SUA, Joe Biden.

Agricultura este principala sursă de trai pentru aproximativ 58% din populația Indiei. Ministerul Comerțului și Industriei, într-un comunicat din 04.04.2022, a precizat că, conform cifrelor provizorii publicate de Direcția Generală de Informații Comerciale și Statistică, DGCIS, exporturile agricole au crescut cu 19,92 la sută în perioada 2021-2022. Această realizare din ultimii doi ani va contribui în mare măsură la realizarea viziunii Primului Ministru al Indiei de a îmbunătăți veniturile fermierilor.

Este pentru prima dată în istorie când India a reușit să treaca de bariera de 300 de miliarde de dolari, care era cifra exporturilor Indiei în trecut.

Ministerul a spus că sunt cele mai mari exporturi realizate vreodata pentru produse de bază precum orezul (9,65 miliarde dolari), zahăr (4,6 miliarde dolari), alte cereale (1,08 miliarde dolari) și carne, toate aceste exporturi au avut ca rezultat dezvoltarea fermierilor si dezvoltarea economica a mai multor regiuni din India

Grâul a înregistrat o creștere fără precedent, peste 273% grâu exportat catre mari consumatori ai lumii, cresterea exportului de grau a fost de aproximativ patru ori de la 568 de milioane de dolari în perioada  2020-2021, la aproximativ  2119 de milioane de dolari în perioada 2021-2022. Producția de grâu din India este de așteptat să atingă un  nou nivel record de 111,32 milioane de tone în perioada 2022.

Această realizare în domeniul exportului agricol este rezultatul eforturilor susținute din partea Departamentului de Comerț și a diferitelor sale agenții de promovare a exporturilor. India a reușit să se ridice la înălțime și să devină un furnizor de încredere pe piața alimentelor. India acoperă în acest moment aproape 50% din piața mondială a orezului, potrivit Ministerului Comerțului.

Chiar și în timpul crizei actuale generate de conflictul dintre Rusia – Ucraina, lumea caută în India provizii de grâu și alte cereale de baza sau produse alimentare. Departamentul de Comerț continuă eforturile de promovare a exporturilor agricole din India, astfel încât impulsul câștigat în ultimii doi ani să fie susținut, iar exporturile de produse agricole să atingă noi maxime în următorii ani.

Ambasada Indiei în România împreună cu Departamentul Comercial din cadrul Ambasadei oferă sprijin în dezvoltarea relațiilor comerciale dintre companiile din India și companiile din Romania, de asemenea oferă consultanță în vederea realizării de noi parteneriate comerciale, contacte privind producători și exportatori de produse agricole în vederea realizării unei colaborari cât mai eficiente și sigure privind importurile din India.  

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate