Expertii spun ca cea mai buna parola este o propozitie

0

Cu atat de multa tehnologie evoluata in jur, in ziua de azi oricine te poate urmari, iti poate monitoriza fiecare miscare, gasind solutii sa descopere parola si sa iti acceseze datele personale.


Exista noi tipuri de atacuri in fiecare zi. Vedem zilnic 90.000 de noi coduri “malicious”, aceasta insemnand unul pe secunda.  Principalul motiv pentru care aceste coduri sunt concepute este acela de a obtine bani. Hackerii pot obtine parolele de la email pentru a face un furt de identitate si pentru a goli conturile bancare ale victimelor. Cele mai comune parole sunt cuvintele care pot fi gasite in dictionar, iar, de regula, hackerii folosesc atacuri pe baza dictionarelor, luand la rand toate cuvintele  pentru a descoperi parola care corespunde contului. Cel mai bun sfat este acela de a nu folosi drept parola un cuvant obisnuit, ci initialele cuvintelor dintr-o propozitie usor de retinut, de exemplu. De asemenea, este recomandabil ca fiecare cont pe care il detineti sa aiba o parola diferita. Cele mai recente atacuri au fost legate de fascinatia oamenilor pentru moartea lui Osama bin Laden. Hackerii au inceput sa conceapa clipuri false si imagini false legate de numele lui bin Laden, iar daca un utilizator accesa aceste surse isi infecta computerul, permitand hackerilor sa fure parole si sa fure identitati.„, spune Graham Cluely, consultant la o companie de securitate software.

Gh. Iulian

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate