Experimentul Philadelphia

0

„Daca as fi stiut la ce va duce descoperirea mea, m-as fi facut ceasornicar” – Albert Einstein.

Experimentul Philadelphia sau Proiectul Rainbow (Curcubeu) este numele unui experiment militar care a avut loc in octombrie, 1943. Se spune ca in urma acestui experiment nava USS Eldridge a devenit invizibilia pe radarele inamicilor. Intregul experiment a fost perceput in istorie ca poveste de adormit copiii. Flota americana neaga existenta unui astfel de experiment, dand argumente din legile fizicii.

Una dintre versiunile referitoare la acest experiment explica faptul ca aceasta teorie a campului uniform a fost elaborata de Albert Einstein, teorie care sustine ca fortele fundamentale si particulele elementare pot fi percepute ca un camp uniform. Aceasta teorie si-a propus sa explice matematic si fizic interdependenta fortelor radiatiei electoromagnetice si gravitationale. Conform relatarilor, se credea ca anumite versiuni ale teoriei campului uniform ar permite Flotei SUA sa ultilizeze generatoare electrice mari pentru a indoi fasciculul de lumina in jurul unui obiect pentru a-l face complet invizibil. Au avut loc si o serie de experimente ale Germaniei naziste pentru a descoperi anti-gravitatea.

In vara anului 1943 au inceput experimentele pe distrugatorul USS Eldridge. Testul din 22 iulie 1943 a rezultat in transformarea Eldridge intr-un obiect invizibil, insa echipajul s-a plans de o stare de rau generala. De asemenea, se spune ca o parte dintre marinari au fost practic integrati in structura metalica a navei. In acel moment experimentul s-a redus doar la incercarea de a face nava invizibila pe radare. Niciuna dintre aceste supozitii nu a fost demonstrata cu dovezi concrete.

Experimentul a fost repetat in 28 octombrie 1943. de aceasta data Eldridge nu doar a devenit invizibila, dar a disparut din port si a fost teleportata in Norfolk, Virginia, la 200 de mile distanta, dupa care a reaparut in portul de unde a avut loc experimentul.  Multe versiuni ale povestii includ efectele secundare ce au avut loc asupra echipajului.

Pana astazi, nu s-au gasit dovezi plauzibile care sa confirme acest experiment controversat.

F.L.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate