Exercițiu cu forțe și mijloace în teren la un operator economic din municipiul Piatra – Neamț/GALERIE FOTO

0

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț organizează periodic exerciții la operatorii economici sursă de risc din județ. Aceste exerciții au ca scop pregătirea pentru gestionarea eficientă a unor situații de urgență specifice tipului de risc atât a personalului ISU cât și a angajaților operatorului economic.

În data 19.07.2023, ISU Neamț a organizat și desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pe timp de noapte, fiind urmărită activitatea Detașamentului Piatra Neamț în cazul producerii unui incendiu pe platforma de aprovizionare a unui operator economic din municipiul Piatra-Neamț.

Obiectivele exercițiului:

  • verificarea capacităţii de cooperare pe timpul misiunilor de intervenţie cu forţe aparţinând altor structuri participante la intervenţie;
  • perfecţionarea deprinderilor de lucru cu autospecialele /mijloacele /accesoriile noi sau utilizate rar;
  • verificarea gradului de pregătire a personalului subunităţii pentru executarea acţiunilor de intervenţie în situaţia creată;
  • verificarea funcţionării fluxului informaţional decizional;
  • verificarea cunoaşterii autospecialelor /mijloacelor /accesoriilor de intervenţie de către personalul participant la intervenţie.

Conform scenariului, la ora 21:00, prin sistemul S.N.U.A.U. „112” Neamţ, dispeceratul unităţii primeşte un apel în care se anunța producerea unui incendiu la un hypermarket din Piatra Neamț. Ajunși la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 100 mp, iar în zona se află o victima surprinsă de incendiu, care nu s-a mai putut autoevacua din cauza fumului dens.

Exercițiul a vizat modul de intervenție a forțelor și mijloacelor din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra-Neamț. Astfel, timpul de răspuns, modul de amplasare al tehnicii de intervenție, salvarea unor posibile victime, limitarea și stingerea incendiului, precum și cooperarea cu forțele de intervenție venite în sprijin au fost itemii urmăriți la acest exercițiu.

După finalizarea exercițiului a fost efectuată o activitate de instruire a personalului din cadrul obiectivului, cu privire la regulile și măsurile ce trebuie respectate în zona pe care o deservesc, astfel încât aceștia să fie pregătiți să asigure prima intervenție în cazul producerii unei situații de urgență.

La acest exercițiu au participat:

  • Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț cu forțe și mijloace de la detașamentele de pompieri Piatra Neamț,(două autospeciale pentru stingere, o ambulanțe SMURD, o autospecială pentru descarcerare, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, și un autoturism de serviciu cu 21 de cadre militare);
  • IPJ Neamț;
  • IJJ Neamţ;
  • S.C. SUPECO S.A Piatra-Neamț;

Comunicat transmis de ISU Neamț – Compartimentul informare și relații publice

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate