Examenul de bacalaureat a început în condiţii normale

0


Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Marian Pop, asigură atât elevii şi părinţii, cât şi reprezentanţii societăţii civile, că Ministerul Educaţiei este pregătit pentru organizarea actualei sesiuni a examenului de bacalaureat. Într-o conferinţă de presă desfăşurată luni, 11 iunie, la sediul MECTS, ministrul Liviu Marian Pop a urat succes deopotrivă candidaţilor care susţin acest examen şi cadrelor didactice implicate în organizarea şi desfăşurarea bacalaureatului. „Suntem pregătiţi şi nu avem nici o emoţie din acest punct de vedere. Comisiile sunt, de asemenea, pregătite, camerele de luat vederi au fost achiziţionate. După prima probă scrisă care va avea loc în 2 iulie vom avea o imagine mult mai clară”, a declarat ministrul interimar al Educaţiei.


La rândul său, secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar şi preşedintele Comisiei Naţionale pentru examenul de bacalaureat, Stelian Victor Fedorca, a declarat că MECTS a luat toate măsurile necesare desfăşurării unui examen corect, care să pună în evidenţă calităţile elevilor. „Vreau să reamintesc elevilor şi părinţilor că subiectele pe care profesorii le creează sunt de nivel mediu şi încearcă să testeze cunoştinţele acumulate în anii de şcoală. (…) Bacalaureatul este un examen important, dar, în acelaşi timp, este un fapt de viaţă, aşa cum vor mai fi multe altele. Părinţii sunt primii cărora le adresez rugămintea de a fi alături de noi în încercarea de a le explica elevilor noştri acest lucru simplu: da, bacalaureatul este un examen important, un început, dar niciodată un capăt de drum!”, a afirmat secretarul de stat, Stelian Victor Fedorca.

Potrivit datelor transmise de către inspectoratele şcolare judeţene, pentru susţinerea examenului de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie s-au înscris 199.272 aboslvenţi ai clasei a XII-a. Dintre aceştia, 154.367 candidaţi provin din promoţia curentă, în timp ce 44.905 sunt din promoţiile anterioare. Defalcată pe probe orale, situaţia statistică a elevilor înscrişi este următoarea: 155.955 candidaţi pentru evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A)/11-13 iunie, 7.669 candidaţi pentru  proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B)/13-15 iunie, 146.713 candidaţi pentru proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D)/15-18 iunie, 148.990 candidaţi pentru proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C)/25-27 iunie.

În ce priveşte probele scrise, situaţia se prezintă astfel: limba şi literatura română (2 iulie): 171.720 candidaţi, limba şi literatura maternă (3 iulie): 7.826 candidaţi, proba obligatorie a profilului (4 iulie): 183.107 candidaţi, respectiv proba la alegere a profilului şi specializării (6 iulie): 174.463 candidaţi.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate