Evitati incaltamintea cu talpa foarte subtire

0

Specialişti în podologie şi medici ortopezi  susţin că încălţămintea cea mai la modă vara aceasta printre femei – sandalele plate, cu talpă aproape inexistentă – ar fi de fapt extrem de periculoasă pentru sănătate, informează portalul Raut.
Din cauza absenţei tocurilor, o sarcină foarte mare este exercitată asupra tendonului lui Achile şi muşchiului gambei, care vor avea de suferit, avertizează ei, recomandând femeilor să nu se lase ispitite de diverse campanii publicitare.
Primul semn că sandalele plate ar trebui schimbate cu alt model este durerea surdă apărută în picior, după două săptămâni de purtare regulată a unui astfel de tip de încălţăminte.
Nici sandalele fără barete nu sunt o alegere foarte bună, spun ei, indicând că în cazul acestora apare o presiune suplimentară din cauza necesităţii de a păstra încălţămintea în picioare. Astfel, medicii recomandă sandale cu platformă, cu un toc nu excesiv de mare, dar care să aibă şi barete.AGERPRES

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate