Evitați deplasarea pe DN15 C, de la Târg spre Piatra!

0

Și la această oră (15.40), circulația rutieră pe DN 15C, între Târgu Neamț și Piatra-Neamț se desfășoară cu dificultate. În panta de la Bălțătești spre Târgu Neamț, se circulă pe un singur sens de mers, ca urmare a două camioane neechipate pentru iarnă.

A existat un singur blocaj temporar, de aproximativ 45 de minute, cauzat de autotrenuri care au derapat, la iesirea din Târgu Neamt spre Piatra-Neamt, în zona PECO Petrom.

Menționăm că nu au fost drumuri blocate de zăpadă, potrivit oficialităților. Problemele au apărut în special din cauza neechipării pentru iarnă a unor autocamioane/ autoturisme.

De asemenea, azi dimineață un autoturism a derapat în șanț, între Oglinzi și Răucești, ca urmare a condițiilor dificile de trafic. Se pare că două persoane au rămas blocate în interior.

Ținând cont de condițiile meteo-rutiere, iată câteva recomandări de la ISU Neamț:

Nu plecați cu autoturismul din localitate atunci când se anunță ninsori și/sau viscol.

În cazul în care deplasarea este imperios necesară, înainte de a pleca la drum, dotați-vă mașina cu pături, rezerva de apă și alimente, lopată, un săculeț cu nisip, o cantitate suficientă de combustibil, lanțuri antiderapante.

Dacă viscolul vă blochează în trafic în afara unei localități, trageți autovehiculul pe partea dreaptă a drumului:
☑ porniți luminile de avarie;
☑ anunțați evenimentul la 112, indicând locul unde ați rămas blocat. Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze;
☑ porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menține cald în interior; curățați periodic zăpada de pe țeava de eșapament;
☑ aprindeți lumina din interior pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza mai ușor.

Sursa: ZiarTarguNeamt.RO

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate