Evenimente publice în siguranță, alături de jandarmii nemțeni

0

În perioada 26 – 28 august, jandarmii vor acționa independent și în sistem integrat, pentru siguranța cetățenilor, prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor și normelor de conviețuire socială și asigurarea măsurilor de ordine și siguranță la manifestările din spațiul public.

În ultimul weekend al verii, Jandarmeria Neamț va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii publice pentru siguranța participanților și buna desfășurare a evenimentelor planificate a avea loc în județul Neamț: Festivalul Clasic Fest, Zilele Diasporei 2022, Ziua comunei Păstrăveni, Sărbătoare pe Valea Ozanei, resfințirea Bisericii Nașterea Maicii Domnului din Răucești.

Jandarmii montani vor fi alături de turiști stațiunile montane și pe traseele turistice din Masivul Ceahlău, pentru menținerea ordinii publice, siguranța și îndrumarea turiștilor care vor urca pe munte, având în atenție și respectarea normelor legale referitoare la activităţile de picnic.

Pentru ca timpul liber petrecut alături de cei dragi să fie cât mai plăcut și sigur, recomandăm cetăţenilor:

– să respecte indicaţiile organizatorilor şi a forţelor de ordine atunci când participă la evenimentele publice, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să supravegheze cu atenție copiii dacă sunt însoțiți de aceștia, să acorde o atenție sporită bunurilor şi obiectelor personale,

– pentru drumeții în siguranță, să se informeze despre gradul de dificultate și starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să nu plece singuri la drum și la ore cât mai matinale pentru a nu fi surprinși de lăsarea întunericului pe munte, să aleagă traseele în funcţie de pregătirea fizică și psihică a celui mai slab din grup, să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele și să evite scurtăturile;

– să respecte prevederile legale privind desfăşurarea activităţilor de picnic, având obligația să aprindă focul doar în locurile special amenajate, să îl supravegheze în permanență, să parcheze autovehiculele în zonele special destinate acelui scop și să lase locul curat.

– să solicite sprijinul echipajelor de jandarmerie aflate zonă sau să ceară ajutor prin apel la 112, dacă sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială.

În cazul apariției unei situații de dificultate sau de risc la adresa integrității, sănătății sau a vieții, solicitați sprijinul forțelor de ordine publică, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate