Evanghelia după Orban: 4 ani de pace politică. Vom fi tigrii Europei Centrale şi de Est

0
FOTO: FACEBOOK

Aflat în „pelerinaj” prin țară la învestirea președintelui CJ Arad, Iustin Cionca, şi a noului Consiliu Județean, Ludovic Orban a declarat că după alegerile parlamentare vor urma 4 ani de “pace politică” şi oportunităţi pe care România nu le-a mai avut în istorie, aceasta fiind o şansă pentru români să devină “un fel de tigri ai Europei Centrale şi de Est”.

În condițiile în care trăim o criză fără precedent, cu români bolnavi cronici care nu se pot trata în spitale așa cum ar trebui, cu un sistem sanitar sufocat, cu o economie grav afectată de închiderea unor industrii și oameni care își pierd afacerile și locurile de muncă, cu politicieni care se urcă pe suferința oamenilor cu scop electoral, profeția lui Ludovic Orban pare desprinsă din basme. Însă nu ne rămâne decât să îl credem pe cuvânt, mai ales că tot domnia sa ne spune că alegerile parlamentare nu reprezintă un risc, așa cum nici alegerile locale din 27 septembrie nu au fost periculoase. (4.761 cazuri noi astăzi, 1.552 cazuri noi pe 26 septembrie)

„Mai avem puţin până în 6 decembrie, când vor fi alegeri pentru Parlament, după care vom urma patru ani de pace politică, vom avea patru ani fără alegeri. Nu numai că vom avea patru ani de pace politică în care vom putea conlucra, pentru că nu mai bate la uşă nicio competiţie electorală care să scoată din noi dorinţa de a lua faţa celorlalţi, dar va fi o perioadă în care România va avea oportunităţi cu care nu s-a mai întâlnit în istoria sa recentă şi chiar în istoria sa. Atât oportunităţi legate de poziţia geostrategică, cât şi oportunităţi legate de mişcarea economiei mondiale, cât mai ales oportunităţile care vor fi create de posibilitatea de accesare a unor resurse financiare cum nu am mai accesat de-a lungul timpului, şi aici este vorba de peste 80 miliarde de euro numai din fonduri europene (…) Cred că aceşti patru ani pot să reprezinte pentru România o evoluţie spectaculoasă care să ne plaseze în rândul celor mai dezvoltate ţări la nivel european, cel puţin să devenim un fel de tigri ai Europei Centrale şi de Est, a declarat premierul, sâmbătă, la Arad.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate