Eugen Țapu-Nazare – PNL – Sprijinim prin măsuri concrete mediul de afaceri

2

Sprijinim prin măsuri concrete mediul de afaceri

”Consecvent sprijinirii sectorului economic, Guvernul Orban a adoptat o serie de măsuri concrete care vin în sprijinul angajatorilor și care intră în vigoare începând cu data de 1 iunie. Sunt vizați angajatorii care încadrează persoane ale căror contracte de muncă au încetat în perioada stării de urgență, tinerii care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ şi nu participă la activităţi de formare profesională, dar și persoanele în vârstă de peste 50 de ani.

Astfel, începând cu 1 iunie 2020, angajații care au primit indemnizația de șomaj tehnic, suportată de la buget în proporție de 75% și cărora le sunt menținute contactele, beneficiază în continuare, pentru o perioadă de trei luni, de plata unei părți din salariu, reprezentând 41,5 % din salariul de bază, dar nu mai mult de 41,5 % din câştigul salarial mediu brut. Singura condiție este ca angajatorii să mențină raporturilor de muncă până la 31 decembrie 2020, cu excepția lucrătorilor sezonieri.

Tot începând cu 1 iunie 2020, angajatorii care încadrează cu normă întreagă persoane în vârstă de peste 50 de ani ale căror contracte de muncă au încetat din motive neimputabile lor, dar și tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 de ani, înregistrați ca şomeri, vor primi, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din această categorie, 50% din salariul angajatului, dar nu mai mult de 2.500 de lei. Angajatorii au obligația menţinerii raporturilor de muncă pentru o perioadă de încă 12 luni după împlinirea acestui termen. Măsura se aplică și în cazul încadrării în muncă a cetățenilor români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatorii străini aflate în derulare pe teritoriul altor state, din motive neimputabile lor, prin concediere.

De asemenea, indemnizația de șomaj tehnic va fi menținută, de la data de 1 iunie 2020, pentru toate domeniile de activitate în care se menţin restricţiile stabilite, până la ridicarea acestora.”

Eugen Țapu-Nazare – Senator PNL Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. VLAD spune

    Cum pot eu sa-l cred pe acest Senator , cand stiu ca a votat Legea privind dublarea alocatiiei pentru copii , care este si primulgata . Iara Guvernul Orban P(D)NL partid din care face parte si domnul Tapu – Nazare NU alocă banii și NU plătește niciun leu copiilor ( în timp ce trage la Guvern un chef cu whiskey si țigari scumpe) !

  2. Un fin observator spune

    Sprijina angajatii, astea sunt masuri sociale, nu pentru mediul de afaceri.Iti da statul bani ca sa-l faci pe terche-berchea salariat.Grozav sprijin pentru mediul de afaceri.Ce asteptari sa ai de la comunisti care-si zic liberali?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate