„Eternul Eminescu”, duminică, 17 ianuarie, la sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ

0

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în cadrul proiectului ETERNUL EMINESCU, organizează duminică, 17 ianuarie, ora 17,oo, la sala „Calistrat Hogaş” a Consiliului Judeţean Neamţ, un recital poetic extraordinar susţinut de actorul Dorel Vişan. Prin acest proiect, perpetuat în timp de către Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, se doreşte omagierea personalităţii complexe a celui care este considerat, pe drept cuvânt, Poetul naţional.
Pasajele muzicale care vor însoţi versurile eminesciene aparţin violonistei Sara Stroici și pianistului Adrian Stroici.
Intrarea la spectacol se va face pe baza invitaţiilor emise de Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, iar  doritorii se pot adresa secretariatului, la sediul instituţiei, strada Ştefan cel Mare, nr. 3A, sau la telefon 0233.21.40.26.

Dorel Vișan s-a născut la data de 25 iunie 1937 în satul Tăușeni, județul Cluj. A absolvit în anul 1965 cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București. După absolvirea facultății a fost angajat ca actor la Teatrul Național din Cluj.a
A interpretat peste 40 de roluri în teatru, în cea mai variatã gamã, de la Moliere la Shakespeare, de la Marivaux la Buchner. (Marivaux: ”Te vei gândi la marea clasă de comedian a lui Dorel Visan).
Dorel Vișan este considerat unul din cei mai importanți actori de film din România și unul dintre puținii care au ajuns să aibă o solidă reputație europeană.

Iată câteva repere ale amplei sale cariere:

“Iacob”, 1988, regia Mircea Daneliuc (”Dorel Vișan în rolul principal este extraordinar, în special atunci când rămâne singur, fãrã cuvinte, în ultimele 20 de minute” -The New York Times).

”Senatorul Melcilor”, 1995, Cannes (”Senatorul e genial interpretat de Dorel Visan, un voinic spătos, care seamãnã ciudat cu Charles Napier, actorul venerat al lui Jonathan Demme. “Senatorul melcilor” ar fi trebuit premiat pentru formidabilul actor Dorel Visan, în rolul titular” Thierry Jousse – Cahiers du Cinema), (“Se reține jocul exceptional al lui Dorel Visan în rolul senatorului. Acest rol ar fi putut foarte bine sã-i aducă un premiu de interpretare masculină” – Montreal).

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate