Etapa a patra din Campionatul Național de Drift, Constanța, 5-6 august

0

Etapa a patra din Campionatul Național de Drift

Echipa Audio Class Drift Team – Piatra-Neamț:
  • Alin Botis – locul 3 la clasa SemiPro ( primul podium din palmares)
  • Cătălin Trifan locul 8 în sesiunea de calificari și TOP 16 la finalul competiției
  • Ilarion Grigorici Top 32
Mașinile au fost expuse 2 zile în piațeta Casino din Mamaia unde au putut fi admirate de publicul spectator!
Pe un circuit amenajat în parcarea exterioară a mall-ului VIVO! din Constanța s-a desfășurat în weekend etapa a patra din Campionatul Național de drift, la care au participat 35 de piloți, din România și din Bulgaria. Competiția a fost organizată de Federația Română de Automobilism Sportiv și de Clubul Sportiv Romanian Drift Community, în parteneriat cu Asociația Litoral – Delta Dunării. Pe lângă concursul propriu-zis, care s-a încheiat duminică seară, miile de spectatori care au înfruntat canicula au avut ocazia, în urma unor concursuri interactive, să ia parte la Drift Experience, o tură de circuit în dreapta pilotului. Printre surprizele pregătite publicului de organizatori s-a numărat și o avanpremieră a Zilei Marinei, în cadrul parteneriatului cu Forțele Navale Române. Zece marinari s-au antrenat pentru proba de tras cu funia în parcarea de la VIVO! Constanța, reușind să țină în frâu unul dintre bolizii participanți la CN de drift, care accelera de mama focului! Ineditul duel „mușchi contra motor” a fost câștigat de marinari.
La clasa Pro, unde au participat 25 de piloți (dintre care patru bulgari), cel mai bun s-a dovedit bulgarul Pavlin Penev, însă locul secund ocupat de Traian Bușe a avut darul de a relansa lupta pentru titlu, cu numai o etapă înainte de finalul ediției 2017 a Campionatului Național. Pe locul 3 s-a clasat Iulian Jumuga, care a repetat performanța reușită anul trecut la Constanța. În calificări, cel mai rapid a fost liderul clasamentului general, Călin Ciortan, urmat de Sorin Ene, Pavlin Penev și Radu Moise.
La clasa SemiPro (zece piloți, dintre care trei bulgari) s-a impus Andrei Furtea, care a obținut la Constanța primul succes din carieră. Podiumul a fost completat de bulgarul Georgi Kazakov, liderul ierarhiei generale, și de Alin Botiș pilotul semi pro al echipei nemțene Audio Class Drift Team, de asemenea la primul podium din carieră!
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate