Etapa naţională a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”

0

La sfârşitul săptămânii trecute, în municipiul Deva, judeţul Hunedoara, s-a desfăşurat etapa naţională a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Autoritatea Naţională pentru Tineret, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Pentru prima dată, judeţul Neamţ a fost reprezentat la faza finală de două echipe. Şcoala Generală cu clasele I-VIII „Calistrat Hogaş” din municipiul Roman a participat la categoria gimnaziu, iar Grupul Şcolar Bicaz a concurat la categoria liceu.

Favoriţi şi în cadrul etapei regionale, unde au ocupat primul loc, cei patru elevi care au format echipa Grupului Şcolar Bicaz, sub coordonarea profesorului Corneanu Ion, au obţinut un onorant loc II, adjudecându-şi medaliile de argint în cadrul competiţiei rezervată liceenilor. Echipa reprezentativă a Grupului Şcolar Bicaz a fost devansată doar de către organizatori, prin echipa Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” din Haţeg. Practic, competiţia a fost una extrem de disputată, primele două echipe obţinând punctajul maxim la proba practică, diferenţa fiind făcută la proba scrisă, unde elevii nemţeni au obţinut 27 de puncte din 30 posibile. Premiile acordate de către organizatori au constat în cupe, medalii şi cărţi.

Rezultatul obţinut la faza finală a reprezentat o confirmare a seriozităţii cu care tinerii au pregătit competiţia. Cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al judeţului Neamţ şi al conducerii Grupului Şcolar Bicaz, în săptămânile premergătoare competiţiei, aproape zi de zi, cei patru elevi au fost pregătiţi de către dl. căpitan Bogdan Jinga şi d-na plutonier major Irina Popa. Meritul principal al acestui rezultat foarte bun aparţine, în primul rând concurenţilor (Raluca Neculăeş, Felicia Vasilica Nechita, Gabriel Alexandru Iştiuc, Ionuţ Gabriel Bocancea) şi profesorului coordonator Ion Corneanu.

Chiar dacă nu au ocupat un loc pe podiumul clasamentului final, sunt de apreciat pentru seriozitatea şi eforturile pe care le-au făcut elevii romaşcani (Ionela Blaga, Andrei Bodron, Bianca Dinu, Cristian Dascălu) şi coordonatorul echipei, profesorul Ioan Lungu.

Concursul cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal, are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi a constat în susţinerea a trei probe, una teoretică şi două practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m; deplasarea cu masca pe figură într-un raion de obstacole, contaminat).

Şi în acest an participarea unităţilor şcolare de pe teritoriul judeţului Neamţ la concursurile organizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a fost una foarte bună, dovadă a preocupării pe care o manifestă atât elevii şi personalul didactic cu responsabilităţi în domeniu, cât şi personalul Inspecţiei de Prevenire, pentru formarea unei generaţii viitoare responsabile, capabilă să identifice şi să adopte un comportament corect ori de câte ori se confruntă cu situaţii de urgenţă.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate