Etapa a IV-a – finala a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta

0

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt participa la etapa a IV-a – finala a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Cpt. Puica Nicolae” al judetului Arges, in perioada 07 – 10.09.2010, in municipiul Pitesti.

Pompierii nemteni s-au calificat la aceasta faza dupa ce, la etapa a III-a – zonala organizata in orasul Targu Neamt, timpul obtinut in clasamentul general (306,41 min) i-a pozitionat intre cele 12 loturi reprezentative ale inspectoratelor calificate la faza finala a acestei competitii. Probele, la care loturile prezente vor incerca sa obtina cel mai bun timp, sunt urmatoarele: Scara de fereastra (8 concurenti), Pista cu obstacole pe 100 metri (8 concurenti), Stafeta 4 x 100 metri (2 echipe cu cate 4 concurenti) si Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa (7 concurenti). Aceste probe sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internationale ale pompierilor, organizate de Comitetul International de Prevenire si Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

Obiectivul principal urmarit prin organizarea Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta il reprezinta dezvoltarea si perfectionarea aptitudinilor si a deprinderilor specifice, necesare indeplinirii actiunilor de interventie in situatii de urgenta. La editia din acest an a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta s-au calificat loturile urmatoarelor inspectorate pentru situatii de urgenta: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului „Mihail Grigore Sturdza” Iasi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului „Constantin Ene” Bacau, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Barbu Stirbei” al judetului Calarasi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al judetului Botosani, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Delta” al judetului Tulcea, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Barbu Catargiu” al judetului Ialomita, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dobrogea” al judetului Constanta, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Banat” al judetului Timis, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Dealu Spirii” al Municipiului Bucuresti si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Cpt. Puica Nicolae” al judetului Arges.

„Este cel de-al saselea an, consecutiv, in care reusim sa ne calificam la etapa finala a acestor concursuri ale serviciilor profesioniste. Concurenta este acerba, de multe ori diferentele dintre timpii realizati fiind de ordinul zecilor de secunde. Asa cum puteti constata, toate cele cinci echipe din zona Moldovei care s-au confruntat in etapa zonala organizata de inspectoratul nostru, la Targu Neamt, s-au calificat la etapa finala. Este o dovada a seriozitatii pe care o acorda pregatirii de specialitate, toate probele parcurse in cadrul acestor concursuri reprezentand de fapt proceduri pe care le aplicam in diversele situatii de urgenta cu care ne confruntam”

Inspector sef – colonel Ioan Nitica

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate