Ești proprietar de duplex? Află ce-i poți face pentru a-i crește valoarea


Toată lumea cunoaște deja faptul că un duplex este una dintre cele mai valoroase categorii de locuințe, mai ales în orașele ce strâng laolaltă sute de mii de locuitori. De aceea, deseori ai șanse să găsești astfel de construcții în centrul orașelor sau în zonele foarte dezirabile, aspect ce oferă deja extrem de multă valoare unui duplex, până la un moment dat. 

Cu toate acestea, dincolo de locație, însăși facilitățile compartimentelor cât și aspectul acestora reprezintă în egală măsură, dacă nu mai mult, principalul motiv pentru care un duplex a fost conceput. Având la dispoziție spațiul generos al unei case, cât și versatilitatea unui apartament, o astfel de metodă de compartimentare merită câteva investiții cheie pentru a-i maximiza valoarea la potențialul pe care-l are.

Amenajează-ți duplexul într-un stil modern 

Ceea ce vezi în imagine se află chiar în București, mai exact în zona Piața Domenii, unde din cele două nivele ale unei vile, spațiul disponibil a fost transformat într-o locuință primitoare, special adaptată la stilul de viață al proprietarilor. Dacă arunci o privire la ce amenajări interioare pentru duplexuri se practică zilele astea, vei observa  că totul se învârte în jurul finisajelor simple, detaliilor minimaliste și un accent puternic pe materiale și calitatea execuției, nici nu mai vorbim despre iluminare.

Poți observa cum încăperea nu este deloc aglomerată, oferă mult spațiu pentru a-ți odihni privirea prin zonele rămase albe, iar amplasarea mobilierului și a decorațiunilor este făcută în așa fel încât să nu lase spații goale, dar nici să strângă totul într-un loc. Dacă interiorul locuinței tale este conceput în mod profesionist, unitar și care respectă un anumit patern, ai toate șansele ca valoarea clădirii să nu fie elevată doar de suma investițiilor făcute, dar de însuși aspectul unic.

Gândește-te bine dacă vrei să modifici compartimentarea

Sursă foto: archivaldesigns.com

Foarte mulți proprietari de astfel de locuințe sunt foarte tentați să închidă un nivel al duplexului și să-l dea spre închiriere. Într-adevăr, este foarte profitabil să cumperi un duplex, să locuiești într-un nivel și să-l închiriezi pe celălalt, dar dezavantajele vin în egală măsură, mai ales odată ce începi să limitezi anumite posibilități. Noțiunea de duplex este aplicată în diferite moduri, unde în state aproape de fiecare dată, vor locui două familii, iar în Europa, un duplex înseamnă bucătărie și dining la parter, și dormitoare la etaj. 

Desigur, ai opțiunea să faci ce fac americanii, adică să desparți clădirea, să creezi intrări separate și gata, ai un nou apartament! Dar, în realitate, acest lucru nu este deloc fezabil, mai ales din punct de vedere financiar. Mai mult decât atât, pe măsură ce reduci din spațiul și facilitățile disponibile, implicit reduci din valoare.

Îndrăznește să încerci ceva nou

De la suporturi în stil contemporan, până la perete de accent și iluminat creativ, nu trebuie să te limitezi la funcționalitățile de bază ale unei locuințe. Chiar și decorațiunile nonconformiste sau reimaginarea unei suprafețe sunt mereu lucruri care cântăresc, mult mai mult, la valoarea unui imobil, decât ceea ce poate oferi oricine altcineva. 

De exemplu, în imaginea de mai sus, un duplex din Parcul Tineretului se deosebește de un apartament tipic din București prin faptul că îndrăznește să integreze o cadă în locul unei cabine de duș sau a unui jacuzzi ce acum a devenit kitsch. Nu doar că designul modern al acelei băi se diferențiază total de standardul orașului, dar te face să observi din prima aspectul aerisit, coerent și care nu te sufocă psihic când treci de pragul intrării. 

Altfel spus, interiorul este defapt motivul pentru care deții o locuință, locația nu este decât un bonus, deoarece, pe lângă faptul că îți este adăpost, o casă mai înseamnă și o parte din tine. Peste tot în lume confortul înseamnă valoare, iar dincolo de instalațiile standard și utilități, un design de interior interesant mereu va fi acel motiv pentru care tu îți permiți să faci tu prețul. 

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate