Este sau nu important internetul în această campanie electorală ?

0

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți politicieni locali, jurnaliști sau părerologi politicainternetdezbat tema importanței internetului în dinamica promovării electorale. Desigur ca 90% dintre ei habar nu au pe ce lume sunt, dar cum de fotbal nu mai e vorba la noi, de femei mulți duc lipsă, iar în politică nu prea mai au nimic de zis, au devenit specialiști în alte lucruri.

Din capul locului trebuie menționată o nuanță pe care politicienii locali încă nu au capacitatea să o înțeleagă. Alegerile nu se câștigă și nu se vor câștiga niciodată pe internet. Alegerile doar se pierd oricând și foarte ușor pe internet.

Dinamica actuală a circulației informației este legată în proporție de peste 80% de internet, iar acolo unde teoretic internetul nu pătrunde, în mediul rural în special, în realitate el are cea mai mare influență. Chiar în aceste medii ermetice, unde populația e îmbătrânită sau nu are acces la internet există formatori de opinie care manipulează conștient sau inconștient comunitatea, iar acești formatori sau lideri de opinie își iau informațiile aproape exclusiv din mediul online, funcționând ca niște amplificatoare ideale ale mesajului. Spunem ideale pentru că transmit un mesaj preluat de pe internet și întrerup apoi comunicarea, receptorul neavând posibilitatea să își manifeste opinii contradictorii și chiar dacă le manifestă, nemultumirea lui nu poate crea un curent de opinie în mediul de unde a plecat informația inițială.
Mai mult de atât, în mediul urban și în zonele de unde formatorii și liderii de opinie își adună informațiile, internetul nu este doar important, ci este vital, nu se poate fără el. Și în acest sens, pentru a oferi un răspuns mai mult decât argumentat celor care vor să știe care este importanța internetului în zona electorală sau efectiv în viața zilnică, le propunem un exercițiu. Renunțați la orice conexiune și interacțiune cu internetul timp de 48 de ore.

Ce trebuie să rețină cei care vor să folosească internetul în scopuri electorale este faptul că promovarea politică pe internet este cel mai sensibil mod de promovare. Dacă nu gândești de 10 ori ce faci, promovarea politică se transformă în sinucidere politică deoarece pe internet tot ce faci poate fi folosit împotriva ta sau, mai bine zis, mai mult ca sigur va încerca cineva să folosească tot ce faci împotriva ta.

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate