„Este foarte greu, uneori imposibil. Am zile când mă simt cerșetor în propria mea țară” – Carmen Suciu, îngerul oamenilor necăjiți

0

După cum deja știți cu toții, doamna Carmen Suciu nu a lăsat niciodată un strigăt fără răspuns, fie că a fost vorba de copii sau bătrâni, de oameni bolnavi sau cu alte necazuri, niciodată nu a lăsat pe nimeni în urmă. A fost întotdeauna prezentă acolo unde a fost nevoie de ea, uitând de oboseală, de griji sau probleme personale.

Robert Iosub, Ziar Piatra Neamț: Nu ați refuzat niciodată nicio categorie, v-ați apucat și de copii și de bătrâni, de oameni bolnavi, tot spectrul l-ați atins. Nu e greu?

Este foarte greu, uneori imposibil. Am zile când mă simt cerșetor în propria mea țară, am zile când rămân atârnată așa, parcă suspendată undeva, cu lacrimi foarte multe de neputință pentru că simt că nu fac totuși și mai mult decât fac. Sunt aproape 24 de ore pe teren, poate este imposibil sau este o utopie pentru mulți din cei ce vor vedea această emisiune dar chiar așa sunt.”, a răspuns Carmen Suciu.

Eu știu, vă știu. Întotdeauna sunteți ba la Piatra, ba la Roman, Bârlad, Iași. Faceți mâncare pentru cei de la adăpost, le duceți săptămânal, sau cum?

Le-am dus cinci luni de zile zi de zi, pentru că în perioada rece, fiind afară, și acum încă este destul de rece, sunt și bătrâni acolo, în adăpostul oamenilor străzii. este un adăpost pus la dispoziție de Primăria Municipiului Piatra Neamț, dar oamenii aceia au și alte nevoi, în afară de acest adăpost. Într-adevăr au condiții foarte bune, au apă caldă dar le trebuie mâncare, le trebuie medicamente, pamperși la unii dintre ei, fiind că sunt și câțiva bătrâni care sunt la pat. Și atunci am venit noi să le suplinim aceste nevoi. Acum de pe 2 aprilie s-a încheiat, să spunem, a merge zi de zi cu mâncare, dar tot continuăm să le ducem pentru că nu ne rabdă inima, ne-am obișnuit cu ei, chiar am ajuns să îi îndrăgim pe mulți dintre ei, plus nevoile cu medicamentele, au unii dintre ei niște rețete foarte costisitoare. Am câțiva beneficiari a căror rețetă se duce în 400-500 lei pe lună.

Da, este foarte mult și nu știu dacă toată lumea înțelege efortul de a aduce în fiecare zi mâncare pentru 40 de oameni. Colegele mele de la ziar au experimentat o dată, am dus o dată mâncare la inițiativa colegelor. Este destul de greu să faci zilnic mâncare pentru așa de mulți oameni dar acesta nu este cel mai greu lucru pe care îl faceți.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate