EST TV-ul sub comanda fostului șef al SRI Neamț

5

Site-ul nsimțirea.ro aflat în proprietatea directorului de programe de la EST TV se ia de toată lumea care consideră ca ar fi apropiată de Gheoghe Ștefan sau Ionel Arsene. Până aici nimic în neregulă, nici măcar modul absolut abject în care o fac. Problema pe care o vad eu constă în faptul că cei care se ocupă de denigrari în acest site, pe lângă faptul că sunt slab informați sau poate din rea voință spun minciuni, sunt conduși de fostul șef al SRI Neamț, domnul Dan Corduneanu care se ocupă prea mult de măsuri operative de compromitere a persoanelor ce se opun tovarășului Culiță Tărâță.
Noi nu știm exact ce atribuțiuni au cei din Serviciul Român de Informații dupa ce pârăsesc sistemul pe ușa din dos, dar mă gândesc că poate nu ar trebui să facă în sistem privat ce au învățat să combată la SRI.
E un subiect greu de abordat, dar totuși poate cei de la SRI ar trebui să privească mai atent lucrurile, iar in cazul in care au uitat, le improspătăm puțin memoria și le amintim de  ședința Consiliului Suprem de Aparare a Țării din data de 28 mai 2001 în care s-a discutat decizia SRI din aceeași lună, decizie ce privea eliberarea din funcție si trecerea în rezervă a coloneilor C.S. de la Suceava, generalului de brigadă B. I., M. G. de la contraspionaj, L. V. de la integritatea teritorială, P.I.- seful  contraspionaj, si locotenent-colonelul Dan Corduneanu, seful secției județene Neamț a SRI, actual administrator la firma ce deține EST TV si la DURAU S.A. firme care acumulează împreuna vreo 4 milioane de euro datorii si vreo jumătate de milion de euro cu minus la profit pentru anul 2013.
Cei eliberați din funcții au fost acuzați de implicare în „fabricarea” unor documente false care ar fi trebuit să ducă la incriminarea sefului SRI de la acea vreme, Radu Timofte, fost senator social democrat de Neamț. Dosarul fals fabricat pentru Radu Timofte ar fi trebuit să arate ca acesta a fost colaborator al serviciilor secrete din Rusia.
Iată că după 13 ani, istoria parcă se repetă și din nou fostul sef al SRI Neamț, Corduneanu Dan se află în centrul atenției de această dată planând asupra lui suspiciunea că ar fi implicat activ în luarea de masuri operative de compromitere al lui Ionel Arsene, un alt social democrat nemțean. De altfel, este de notorietate faptul că sub conducerea fostului șef al SRI Neamț, televiziunea EST TV a prezentat o serie de materiale compromițătoare în care s-au folosit imagini filmate ilegal în proprietăți private sau imagini rezultate din activități bine coordonate de filaj asuprea politicienilor locali, în special Ionel Arsene și Gheorghe Ștefan.
E regretabil faptul că Serviciul Român de Informații acceptă ca un fost angajat să folosească ce a învățat pentru apărarea țarii în scopuri private și mai ales în subordinea unui om politic. Personal mi se pare deplasat ca un angajat al SRI care a avut acces la date secrete și mai ales la listele cu colaboratori, angajați sau urmăriți să devină partenerul de afaceri al unui om politic precum domnul Culiță Tărâță.
Personal mă face să mă simt foarte incomod faptul că multe din articolele semnate de mine vizează aspecte negative din viața unui om care are în subordine un fost șef al SRI care mi-a dat deja toate semnalele posibile că deține date exacte despre tot ce am facut în trecut și chiar despre adresele la care domiciliază rudele mele.
Imi pare rău ca a trebuit să scriu aceste rînduri care ar putea să pună sub semnul întrebării unele aspecte legate de profesionalismul Serviciului Român de Informații, dar am așteptat ani de zile ca SRI să se autosesizeze că unul dintre cei antrenați de ei se ocupă de activități operative în regim privat, dar din păcate așteptarea a fost în zadar iar masurile operative au început să mă vizeze în mod direct, motiv pentru care  mă văd nevoit să stimulez luarea măsurilor legale ce se impun.
Toate aspectele care nu se pot da publicității au fost deja comunicate la un nivel superior secției județene a SRI și altor structuri și așteptăm cu nerăbdare ca în cel mai scurt timp să ramânem să ne ”războim” doar cu cei care sifonează banul public sau fac rau nemțenilor, nu cu profesioniști care au uitat că au fost școliți și antrenați pentru a se ocupa de siguranța națională, nu de cei care deranjează unii oameni politici.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
5 Comentarii
 1. Sergiu spune

  SRI Neamt nu ar trebui sa se ocupe de acest domn care a iesit pe usa din spate din sistem si se implica in realizarea si coordonarea unor astfel de practici?

 2. Gelu spune

  Marcele,astia sunt gainari nu mercenari. Nu-si pun pielea la bataie pe nici un front sau in spatele frontului,nu risca absolut nimic in toata „cariera „lor militara de la 18 ani la 25-30 sau cand naiba i-o mai scoate si pe ei la pensie statul lui peste..Nu-s cia nici mi6 sa-i traga careva efectiv pe dreapta cand baga mana prin buzunare.Coloneii sunt mult prea cufundati in mersul afacerilor personale ….Imi pare rau ca profesionistii din sistem trebuie sa imparta aceeasi imagine deplorabila cu majoritatea gainarilor

 3. geo spune

  Ce nu stiti e ca dl deputat Moisi a primit tractoare si logistica pt prelucrarea terenurilor agricole din comuna Savinesti de la dl Tarata prin intermediul primarului de Savinesti, Horciu D un PSD-ist „colorat si tatuat” cu vulturi aflat la ordinele si sub protectia lui Tarata pt fraudele comise in comuna pe care o pastorste

 4. feraru marcel spune

  Mai mult ca sigur, cei care intr-un mod sau altul parasesc „serviciile” devin MERCENARI.Stiinta lor si experienta dobandita ii fac f. folositori. Faptul ca isi pun la dispozitia unora sau altora cunostintele, ne mai poate convinge inca o data ca lacomia si dorinta de trai bun e mai mare decat constiinta.

 5. de astazi coroi spune

  acum inteleg documentarea speciala inclusiv a lucrurilor nepublice.acum inteleg de ce se vorbeste incet la sc trei brazi.acum inteleg marele succes a lui tarata.acum inteleg de ce nimeni nu se poate atinge de tarata.acum inteleg de ce moisii a trebuit sa treaca la unpr.iata marii specialist a lui tarata.traiasca structura pcr si sri care lucreaza pentru tarata.asa ne trebuie fiindca 1989 a trcut fara a ne elibera cu adevarat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate