EST TV rade de oamenii cu dizabilitati psihice ?

2

      Nu demult carcoteam pe tema slabei audiente in mediul online a celor de la EST TV care au produs un clip „pamflet” in care era trantit bine de tot seful PSD-ului nemtean, Ionel Arsene. Pe langa multe lucruri prezentate in clip, majoritatea fiind reale, elementul principal a fost declaratia unui tanar care, aflat in cautarea unui loc de munca ar fi solicitat si ajutorul lui Ionel Arsene, fiind respins intr-un mod total nepoliticos, ba chiar cu injurii. Personal, cu riscul de a se supara Ionel Arsene pe mine, tind sa cred ca politicienii nemteni au un comportament verbal scapat de sub control in astfel de situatii poate si din cauza faptului ca sunt foarte des abordati in scopul de  a oferi ajutor si la un moment dat cedeaza nervos, dar asta nu este si nu va putea fi niciodata o scuza pentru ei.

Cunoscand tanarul respectiv, acesta fiind ajutat din cand in cand de unul dintre clientii nostri si intelegand din clip ca este de loc din Targu Neamt, am incercat sa vedem poate il putem ajuta si sa-i gasim un loc de munca in orasul lui. Problemele au aparut dupa ce am gasit cateva variante de locuri de munca necalificate, numai ca atunci cand a fost vorba de angajat, am constatat ca din pacate tanarul nu va putea fi angajat niciodata, fiind incadrat intr-un grad de handicap din cauza unei dizabilitati psihice incompatibile cu majoritatea normelor de protectie  a muncii din mai toate domeniile. Chiar ne pare rau pentru acest tanar si cred ca statul roman ar trebui sa intervina in sprijinul acestor oameni care sunt nevoiti sa traiasca dintr-o pensie de handicap de cateva milioane de lei pe luna si nici nu poate nimeni sa-i angajeze.
Nu vreau sa cred ca cei de la EST TV cunosteau dizabilitatea psihica a tanarului si s-au folosit de el in mod constient pentru a-l compromite pe Ionel Arsene, pentru ca ar fi un gest „extraordinar de ordinar”, dar cu siguranta daca ar fi incercat sa si ajute acest tanar, nu doar sa se foloseasca de el, ar fi aflat ca este un copil cu probleme.
De asemenea vreau sa cred ca tanarul nu a spus celor de la EST TV ce mi-a spus si mie si anume ca la fel a fost tratat si de Dorinel Ursarescu sau de alti politicieni pe care a incercat sa-i abordeze in vederea obtinerii unui sprijin, ca iar ar fi un gest „extraordinar de ordinar” din partea celor de la EST TV ca sa scoata din toata povestea tanarului doar pe Ionel Arsene.
Speram ca cei de la EST TV vor avea inspiratia sa isi ceara scuze public pentru faptul ca s-au folosit de un om cu dizabilitati, si mai mult de atat, ca s-au folosit de el  intr-un pamflet … poate gresesc eu dar cand ma gandesc la pamflet ma gandesc la ceva de ras si tare nu prea as vrea sa rad de oamenii loviti de soarta…
Vreau sa cred ca cei care au difuzat materialul video nu stiau ca tanarul are probleme si mai vreau sa cred ca cei de la EST TV, avand relatii prin emisiunile care le fac in zona zootehnica si agricola, ar putea sa-i gaseasca un loc de munca acestui tanar lovit de soarta, dizabilitatea sa fiind incompatibila cu alt gen de munci necalificate in afara de cele agricole.

Iosub Robert

PS: Acest tanar, dincolo de problemele pe care le are, a fost institutionalizat la scoala speciala Stefan Cel Mare administrata de Consiliul Judetean Neamt condus de tovarasul Culita Tarata. Anul trecut, cand a implinit 18 ani, acest tanar cu handicap psihic a fost aruncat fara mila in strada si lasat fara casa si masa avand un venit de aproximativ 200 lei dintr-o pensie de handicap. De atunci acest tanar provenit de la scoala aflata in subordinea CJN-ului condus de Culita Tarata doarme pe strazi… Aceasta este asistenta sociala performanta pe care o aplica Consiliul Judetean Neamt sub conducerea competenta a tovarasului Culita Tarata.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Adi spune

  Domnule Robert, de ce Est Tv inainte sa ia interviu unui asemenea personaj nu s-a interesat de fapt cine este el? doar asa din lipsa de senzational? Bozu Gheorghe are pensie de handicapat, nu mai vorbim de faptul ca are vreo 6 dosare in desfasurare pentru furt,loviri si distrugeri. Pai daca Est Tv-ul este asa de implicat de ce nu il ajuta? ba mai mult decat atat la urma mai pune si pamflet, pe genul hai sa dam cu pietre in Arsene, se foloseste de acest personaj,apoi il trateaza ca atare sub pretextul „pamflet”, pai acest tanar este de crezut? ajutat? sau este doar un pamflet? Politica nene !

 2. mickey999 spune

  Foarte trist!

  Apropo: ce fel de CV mai are si Arsene??
  Eu sint greu de cap insa ce inseamna UUMV Bucuresti?
  Am cautat sa vad ce inseamna dar nu am gasit. Am gasit ce inseamna UNAp insa el a bagat litere de tipar – UNAP(!)

  La ce facultate a devenit el in 3 ani sau in 6 ani si inginer si economist????

  Poftim CV , „dupe” site-ul oficial al parlamentului, cred…

  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=16&cam=2&leg=2012&pag=0&idl=1

  Eu il stiu pe Arsene asta dupa mutra insa nu mai stiu de unde!!!

  ADMIN: Problema nu este CVul lui Arsene sau a oricarui politician ci faptuca ca tu si multi ca tine nu aveti curajul niciodata sa spuneti aceste lucruri fata in fata cu politicienii pe care-i balacariti pe net.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate