Escaladand culmile marlaniei in constructii

37

Publicat la 27-09-2011 – ultima completare 01.11.2011

Inca nu imi revin si nu imi vine sa cred ca se poate intampla asa ceva in Piatra Neamt, in anul 2011. Nu stiu cine a aprobat si cine permite asa ceva, dar este dincolo de limitele unui bun simt elementar. De curand am scris un articol in care va descriam situatia dezastruoasa in care a ajuns o gradinita din Piatra Neamt. Iata ca acum am reusit sa intram in posesia unor fotografii de interior care valoreaza cat mii de cuvinte sau, in cazul de fata, cat mii de injuraturi.
Gradinita cu ORAR PRELUNGIT nr.9 , de pe strada Bulevardul Republicii , de fapt acum de cand cu noua constructie a disparut si accesul din bulevard si noua adresa este cu intrare prin spate de pe strada Duraului , educa multe ore pe zi zecii de copii care stau cu luminile aprinse si isi strica vederea  pentru ca pe cineva il doare fix in popou de acesti copii. Este de neconceput, nemaintalnit nicaieri pe aceasta planeta. Nici nu a trebuit sa cenzuram fetele copiilor pentru ca este intuneric ca intr-un barlog. Acei copii sunt educati  ca intr-un beci.
Cat de prost crescut  trebuie sa fii ca sa faci asa ceva unor copii care nu au nicio vina ? Cu ce v-au gresit acesti copii de le-ati furat lumina si nimeni nu opreste aceasta constructie?

Daca aceasta nesimtire crasa ce loveste direct in lumina copiilor nu va fi rezolvata, poza cu acei copii care se joaca pe intuneric in plina zi  va deveni cosmarul celor care au aprobat si inchid ochii in continuare la aceasta situatie .
„Ei vor trebui să aibă grijă ca animalele să primească minimum nouă ore de lumină naturală” spune un act normativ elaborat de Ministerul Agriculturii si se refera la porcii din crescatoriile din Romania. Ce ziceti, dragi autoritati locale, copiii din Piatra Neamt merita macar cat o gaina de la Avicola sau cat un porc de la abator?
Este inutil sa intrebam cum vor igeniza acea zona . Este inutil sa intrebam cum vor ventila acea zona ca sa poata deschide cineva un geam . Este inutil sa intrebam cum se pot teleporta pompierii in acea zona in caz de incendiu . Este inutil sa ne intrebam cine isi va dori ca propriul copil sa creasca in semintuneric si sa isi strice vederea de mic. Este inutil sa intrebam daca cineva ar accepta vreodata sa se ridice in fata geamului lui , care e cu fata la rasarit , un perete de zeci de metri .Dar este foarte util sa ne intrebam : Oare oamenii astia chiar nu mai au nici o limita ?

COMPLETARE ART : 12.00 – 28.09.2011
Dr. Schmidt Elena medic primar pediatru in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt – „Copii au nevoie in permanenta de lumina naturala si soare pentru a se dezvolta corect . Nu este normal ce se intampla la aceasta gradinita.

COMPLETARE ART : 12.30 – 28.09.2011
Georgescu Liliana – Inspector Scolar General Adjunct al Inspectoratului Școlar al Județului Neamț- „Acei copii au nevoie de lumina naturala nu pot sta cu lumina artificiala . Nu este normal ce se intampla la aceasta gradinita mai ales ca ea a fost reabilitata recent si au fost montate panouri solare care acum nu mai au nici e eficienta fiind amplasate cu fata la rasarit unde din cauza noii constructii nu mai este soare deloc. 

COMPLETARE ART : 12.45 – 28.09.2011

Sursa guvernamentalaPentru Gradinita cu program prelungit nr. 9 Piatra-Neamt  s-au alocat  60.000 de lei ( 600.000.000 lei vechi ) anul trecut in vederea reabilitarii prin Hotararea de Guvern 1.033/13 octombrie 2010 . Daca nu ma insel , din cate retin eu , au fost montate si sisteme de incalzire solara , care ar deveni inutile in conditiile  actuale . Nu ma pot pronunta asupra situatiei dar din fotografii reisese ca avem de aface cu o situatie care trebuie analizata . Ma voi interesa cum de s-a ajuns la aceasta situatie dar imi este greu sa cred ca ar exista aprobarile  pentru a fi ridicata aceasta constructie in aceste conditii .

COMPLETARE ART : 15.00 – 28.09.2011

Inspectoratul pentru SItuatii de Urgenta „Petrodava” al jud. NeamtDin punct de vedere al normelor PSI cladirea respecta pana acum normele tinand cont de faptul ca are si acceptul de vecinatate al gradinitei , acord semnat de directorul Scolii Nr.3

Primaria Piatra Neamt nu ne poate spune nimic deoarece arhitectul sef este plecat pana luni in concediu dar noi nu putem sa nu  sesizam ca din pura coincidenta cum apare cate un scandal in constructii domnul arhitect sef Florea intra in concediu .
Inspectoratul Judetean in Constructii Neamt aflat pe aceiasi strada cu frumoasa constructie nu poate sa ne spuna nimic pentru ca ba nu au purtator de cuvant , ba nu este seful acolo , ba ar trebui sa facem ceva scris , asa ca am apelat si asteptam raspuns de la ISC Bucuresti .

Iata inca o poza din interiorul gradinitei , la ora 14  ziua cu perdelele date la oparte.

COMPLETARE ART : 20.00 – 28.09.2011

In urma unei discutii cu o persoana din Primaria Piatra Neamt am inteles ca situatia este foarte incurcata cu aceasta constructie si ca domnul primar Gheorghe Stefan nu avea cunostinta de faptul ca toti copii de la acea gradinita stau acum cu fata la perete si la propriu si la figurat .
Situatia este foarte incurcata deoarece este extrem de complicat de obligat constructorul sa revina la recomandarile comisiei de urbanism , in cazul in care acestea nu au fost respectate si devine aproape imposibil de facut ceva daca Primaria Piatra Neamt prin „inteligenta” unor angajati au permis ca aceasta constructie sa se ridice in acest mod .
Cel mai posibil este  sa se lase cu sanctiuni , eventual amenzi, dar „progresul” nu poate fi intrerupt foarte usor si sunt sanse foarte mari ca acei copii sa ramana victimele colaterale ale situatiei.
Sa vedem acum ce disponibilitate va avea banca ce se va instala in acel sediu ca sa isi asocieze imaginea cu pedepsirea micutilor . Tare cred ca nu este deloc bine pentru imagine sa ai in birouri soarele furat de la copii de gradinita , ca sa nu spunem ca fiecare raza de soare care va intra in noul edificiu va aminti locatarilor ca in spatele lor, zeci de copii nevinovati stau ca intr-un beci .
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pe langa disconfortul micutilor , noua cladire va mari costurile de intretinere ale gradinitei care era dotata cu panouri solare in care , culmea stiintei , batea soarele din spre rasarit . Cu noua constructie panourile solare vor deveni locuinte sociale pentru paianjenii fara familie .
Daca concretizam mai mult starea de fapt vom observa ca acea gradinita isi va creste costurile de intretinere prin derandamentizarea panourilor solare iar cresterile de costuri vor fi suportate din buzunarele contribuabililor adica din buzunarele noastre .
Sa zicem ca proprietarul cladirii a fost foarte descurcaret si orientat rezolvand toate avizele si aprobarile . Sa zicem ca il doare la basca ca micutii stau in semintuneric dar cum facem cu cresterea costurilor de intretinere la gradinita . De ce trebuie sa platim noi , pietreni , pentru ca vrea si poate cineva sa faca o cladire ? Sa faca ce vrea dar pe banii lui , nu pe banii nostri .

Completare Art : 21.00 – 29.09.2011
Presiunile pe care le receptionam pentru a renunta la acest subiect  sunt foarte mari , motiv pentru care ne incapatanam sa lasam articolul pe prima pagina si sa il completam .

Completare Art : 22.00 – 01.10.2011

Avem promisiuni ca luni vom primi raspunsuri din partea unor autoritati locale in legatura cu aceasta constructie . Suntem foarte curiosi ce metode legale se pot gasi pentru musamalizarea unei probleme axagerat de evidente. Oricum noi nu ne vom impaca niciodata cu ideea ca niste copii sa fie educati la lumina becului trei sau patru ani de zile , in perioada de crestere cad micutilor li se formeaza vederea . Totul are o limita si cand e vorba de copii aceasta lmita nu trebuie depasita .
Ne vedem nevoiti sa facem  completare deoarece am vazut multe comentarii care tind sa loveasca intr-un personal politic local care ar fi aprobat aceasta oroare urbana. Opinia noastra formata in urma informatiilor primite pe surse este ca smecheria s-a facut in esalonul doi si ca la cel mai inalt nivel nu e nimeni atat de nebun incat sa fi stiut ca acei copii raman fara lumina si sa fi acceptat asa ceva . Acesta este rezultatul muncii unor oameni fara valoare care isi permit sa faca smecherii in numele sefilor lor .
Domnul primar , acuzat de dvs. in comentarii , este rupt de realitatea ce decurge din delegarea de raspunderi pe care a construit echipa ce il inconjoara . Am convingerea ca daca ar cheltui cateva mii de euro sa isi monteze un poligraf vocal in biror si ar realiza cat de mult si grav este mintit de unii din preajma lui, chiar el ar face plangeri penale la adresa unor subordonati .
Am convingerea ca suntem ultimi care putem fi suspectati de partizanate cu domnul Gheorghe Stefan dar nu il vedem ca fiind principalul vinovat in acest caz . Poate vinovat ca a scapat din mana controlul subordonatilor care permit sa se ajunga la astfel de situatii care vor fi decontate la alegeri . Dar daca domnul primar se inconjoara de astfel de oameni e doar problema dumnealui .

Completare art. 17.00 – 02.10.2011

Ca o ironie a sortii am observat ca sediul primariei este singura cladire de institutie locala unde nevoia de lumina naturala i-a determinat pe bugetarii nostri scumpi si dragi sa taie acoperisul pentru a monta un sistem suplimentar de acces al soarelui in cladire . Frumos domnilor , voi nu mai puteti de atata lumina naturala in timp ce micutii  stau cu becurile aprinse .

Completare art.  20.00 – 02.10.2011

Sa vedem totusi cine are curajul sa lase pe micutii de la gradinita fara lumina .
Sa le luam pe rand si sa incepem cum e firesc cu beneficiarul constructiei, S.C. Doraly-Mall S.R.L din Constanta, care, dupa ceva scandaluri in trecut trecut, in urma carora prefectul Constantei a cerut anularea unei autorizatii de constructii acordate de catre primarie, dupa ce chiar si Primaria din Constanta i-a incurcat refuzand sa ii lase sa construiasca nu stiu ce terasa si dupa ceva schimburi de terenuri cu primaria Braila, cei de la Doraly s-au gandit ca aici la Piatra Neamt e mai liniste si nimeni nu va zice nimic si, in pare parte, pana acum au gandit bine . De asemenea, la adresa acestei firma mai sunt de notat ceva lucrari arogante cum ar fi modificarile facute la complexul Doraly Mall din Constanta unde pentru a nu intrerupe activitatile de zi din magazin s-au montat scari rulante si s-a lucrat cu picamere si restul setului de ustensile noaptea exasperand locuitorii de la blocurile invecinate .
Institutia care se va muta aici, Banca Romana de Dezvoltare sau BRD Groupe Société Générale, este o institutie respectabila care va suporta cu greu ideea ca din cauza amplasarii micutii de la gradinita stau fara soare. Si daca BRD-ul local va suporta mustrarile de constiinta, nu stiu cum vor suporta sefii lor cand vor citi in „Le Figaro” , o publicatie franceza foarte agresiva la adresa bancilor , ca o banca cu origini franceze a furat soarele copiilor din Romania .
Prezentarea constructorilor o vom face dupa ce vedem ce au de spus cei de la  Comisia de Urbanism , I.S.C.  si D.S.P. iar pentru arhitecti suntem curiosi ce parere vor avea cel de la Ordinul Arhitectilor .
Completare art. 13.00 – 04.10.2011

Domnul Prefect Mihai Archip a verificat cele sesizate de noi in articolul de mai sus si a concluzionat ca acea constructie beneficiaza de toate avizele necesare .

Completare art . 16.00 – 05.10.2011
Desi pare imposibil ca cineva sa strice socotelile ilegale cand este vorba de investitii de milioane de euro, Primaria Piatra Neamt isi merita tot respectul pentru aceasta decizie: a intervenit in cazul constructiei ce bloca iluminatul natural al gradinitei nr. 9 din Piatra Neamt si, pe langa amenda aplicata, a somat sa se respecte autorizatia de constructie prin daramarea unui nivel spre gradinita .
Subiectul acesta a fost dezbatut de ziarpiatraneamt.ro in articolul „Escaladand culmile marlaniei in constructii”.
Primaria a spus : „O comisie formata din doi reprezentanti ai Directiei de urbanism din cadrul Primariei si doi reprezentanti ai Politiei  Locale departament Disciplina in constructii au efectuat un control in data de 30.09.2011, constatandu-se faptul ca o parte din respectiva cladire nu a respectat regimul de inaltime  din autorizatia de construire . In nota de constatare emisa s-a aplicat o amenda de 5000 lei iar constuctorul a fost somat sa respecte autorizatia de constructie, prin desfiintarea unui nivel spre gradiniță.
Alte comentarii sunt de prisos. In acest caz Primaria Piatra Neamt a facut ce trebuia facut. Probabil vor aparea contestatii  din partea proprietarului sau a constructorului, dar acestea sunt alte aspecte pe care, desigur, le vom urmari indeaproape si va vom tine la curent.
Completare art .  21.10.2011
Directia de Sanatate Publica Neamt este institutia in pixul careia sta aplicarea legii in cazul constructiei ce blocheaza iluminatul natural al Gradinitei nr. 9, Piatra Neamt. Raspunsul primit de la DSPN este socant si incalca flagrant si exagerat de evident legile in vigoare .

Completare art .  01.11.2011

Ministerul condus de doamna Elene Udrea, in subordinea caruia se afla Inspectoratul de Stat in Constructii, ne spune ca frumoasa constructie care fura lumina copiilor de la Gradinita nr. 9 din Piatra Neamt a fost autorizata numai pe jumatate din inaltimea fatadei dinspre gadinita, adica doar un etaj si ei au construit trei .
Desi primaria Piatra Neamt a costatat ca acea constructie nu respecta nivelul de inaltime, desi I.S.C. spune ca autorizatia a fost doar pentru un singur nivel in partea dinspre gadinita, nu prea intelegem cum D.S.P.N. are curajul sa trimita un control la fata locului in urma caruia sa ne spuna ca  primaria si acum iata si ministerul condus de doamna Elena Udrea nu au dreptate. Cum de nu au observat cei de la DSPN ca mai sunt 2 etaje in plus nu ne dam seama.
Avem informatii venite pe surse cum ca Primaria Piatra Neamt, prin Comisia de Urbanism, chiar a discutat acest aspect cu bravul constructor, impunand ca frumoasa cladire sa se inalte in trepte, pornind cu un singur etaj in partea dinspre gadinita pentru a nu lua lumina aceste cladiri .
Iarasi nu intelegem de ce acei oameni construiesc nederanjati de nimeni atata timp cat e clar ca se incalca legea . Primaria a fost , a constatat , a somat, ISC spune ca au 2 etaje in plus inspre gadinita… Oare  Piatra Neamt chiar e un oras fara institutii?  Nu este nimeni care sa le opreasca lucrarile nici atunci cand Inspectoratul de Stat in Constructii spune ca acei oameni construiesc doar in baza unei dispozitii a arhitectului ?
Poate nu este destul de clar pentru unii. Fatada dinspre gradinita trebuia sa aiba Subsol + parter + 1 etaj. Ce s-a construit in rest este borsul lor intern dintre arhitecti si constructori, iar baza in care arhitectul a dispus construirea a inca doua nivele o va explica acesta in fata Ordinului Arhitectilor.
Ideea este ca oamenii construiesc linistiti in continuare chiar daca incalca legea si nu sunt deranjati de absolut nimeni, iar noi nu vom opri demersurile noastre , oricate presiuni si atentionari vom suporta pentru ca este vorba de niste copii nevinovati.

Completare art .  01.11.2011

Interviu cu domnul Chirila Viorel , Consilier Local la Primaria Piatra Neamt – membru in Comisia de urbanism Piatra Neamt

Completare art .  06.11.2011
Am contactat si am stat de vorba cu domnul arhitect IULIAN DIACONESCU , cel care a intocmit Memoriul de prezentare pentru lucrarea „PLAN URBANISTIC ZONAL CONSTRUIRE SEDIU B.R.D. PIATRA NEAMT” . Domnul arhitect certifica ceea ce stiam si noi si a spus toata lumea . Frumoasa constructie trebuia sa se ridice in trepte pentru a nu umbri gradinita .

Completare art .  16.11.2011

Florea Dan , Arhitectul Sef de la Primaria din Piatra Neamt, unul dintre cei care face tot ce este omeneste posibil numai sa nu dea ochii cu noi, spune ca nu se mai poate face mare lucru in privinta cladirii din fata gradinitei. Desi primaria cunostea starea de fapt  si avea parghiile necesare sa opreasca constructia, nu a facut acest lucru si il vedem acum pe domnul arhitect sef, principalul responsabil de situatie, cum ne zambeste interesant .
Din spusele domniei sale deducem ca orice nebun poate construi orice in Piatra Neamt cu conditia sa o faca repede ca autoritatile locale sa nu mai poata face nimic. Oare chiar asa o fi cum spune domnul Florea si primaria din Piatra Neamt are doar rol de decor in peisaj si nu poate lua masuri ?
Declaratia domnului Florea Dan – Arhitect Şef – Direcţia Urbanism şi Cadastru ( sursa – echipa Neamt – B1TV )

Completare art .  17.11.2011

Realitatea de la fata locului

Declaratie parinte

.

Povestea cu gradinita nr. 9 din Piatra Neamt a depasit de mult sfera legala, morala si acum pe cea reala. Intr-un mod greu de clasificat in cuvinte acceptabile in societate, constructorul care a luat lumina micutilor de la gradinita acum este incurcat de acoperisul gradinitei care aproape atinge constructia ridicata in fata geamurilor de la clase.
Nu credeam ca o sa traim sa o mai vedem si pe asta, dar se pare ca cineva rade de pietreni si de autoritatile acestui oras. De abia asteptam sa se mute banca acolo sa vedem cum se va consola cu ideea ca in birourile lor va intra lumina de care au fost lipsiti niste copii nevinovati.
Declaratie Ioan Mihut, director Scoala Nr.3

Constructia care nu mai incape de gradinita si cere desfiintarea unei bucati de acoperis al acesteia a luat lumina naturala ce intra in clasele copiilor, incat acestia sunt nevoiti sa stea cu luminile aprinse ziua in amiaza mare.

Completare articol, 20 noiembrie

Situatia este foarte clara.
In fata gradinitei nr.9 din Piatra Neamt s-a ridicat o cladire ce incalca indiscutabil normele de insorire. Aceasta incalcare a legii se face in baza unui aviz acordat de DSP Neamt. Desi au fost la fata locului, cei de la DSP Neamt se incapataneaza sa nu aplice legea si nu vor nici in ruptul capului sa rezolve situatia prin retragerea avizului acordat sau prin metodele legale ce le au la indemana ca reprezentanti guvernamentali pe latura aplicarii legislatiei ce tine de normele de insorire.
La inceput am crezut ca nu au stiut ce fac cei de la DSP si i-am sesizat cu privire la starea de fapt, dar au fost la fata locului si tot nu vor sa aplice legea. Noi intelegem ca interesele sunt mari si ca e posibil ca spaga sa fie proportionala cu valoarea cladirii ce depaseste 2 milioane de euro, dar fiind vorba de niste copii care au de suferit nu vrem sa o lasam balta, indiferent de cate presiuni si avertismente receptionam.
DSP Neamt nu vrea sa aplice legea in conditiile in care:
– Primaria a cosntatat ca nu se respecta proiectul si a amendat constructorul si l-a somat sa se apuce de daramat.
– Inspectoratul de Stat in Constructii a spus clar ca nu se respecta proiectul
– Cel care a realizat PUZ-ul pentru constructie spune clar ca nu este respectat proiectul
– Inspectoratul Scolar spune este revoltat pe situatie
– Arhitectul Sef al Primariei Piatra Neamt spune ca nu e respectata legea
– Gradinita care a acceptat invecinarea spune ca nu se respecta legea
– Comisia de urbanism de la Primaria Piatra Neamt spune ca nu are nici o legatura ce este in teren cu ce s-a aprobat
– Medicii pediatri spun ca nu se pot dezvolta corect copiii fara lumina naturala

Absolut toata lumea spune ca acolo nu se respecta legea si ca cei care o incalca atarna doar de un fir de ata ce se numeste DSP Neamt care nu vrea efectiv sa vada realitatea din teren si tergiverseaza lucrurile pana ce cladirea va fi gata si nu se va mai putea rezolva nimic decat in instanta dupa ani de procese in care micutii de la gradinita vor avea de suferit.
Daca DSP Neamt nu retrage de urgenta avizul acordat si nu vrea sa ia masuri se va termina de facut cladirea, deoarece constructorul, constient de situatie, lucreaza inclusiv duminica si va trebui sa se retraga autorizarea sanitara de functionare a gradinitei care nu va mai putea sa ofere conditiile de insorire necesare desfasurarii activitatii. Deci e posibil sa asistam la o desfiintare sau la o mutare a gradinitei si totul din cauza faptului ca DSP Neamt refuza cu reavointa aplicarea legii.
Faptul ca totul depinde de DSP Neamt o spune si domnul Marin Mihut, inspector sef Inspectoratul de Stat in Constructii.

Iar la DSP Neamt, doamna Elena Serban care se pare ca este artizana semnaturilor avizului dat de DSP nu a mancat usturoi si desi stie clar ce a semnat nu vrea sa spuna echipei B1TV nimic, dar starea ei de agitatie spune foarte multe.

Nu putem intelege cum DSP Neamt isi permite sa forteze in asemenea hal lucrurile si sa nu ia masuri contra unei incalcari a legii semnalizata si sanctionata de atatea instititutii ale statului si de atata lume, dar suntem siguri ca pentru incalcarea legii se va raspunde penal asta daca nu cumva se trezesc cei de la DSP Neamt ca in ultimul moment sa indrepte situatia si sa aplice legea inainte ca legea sa fie aplicata pe ei.
Transmitem celor implicati ca demersul nostru jurnalistic nu se va opri pana in momentul in care micutii de la gradinita nu vor avea lumina naturala. Este datoria noastra sa aparam interesele unor copii ce nu se pot apara singuri. Daca era vorba de o alta institutie sau orice alta cladire doar semnalam situatia si lasam pe cei afectati sa se bata pentru drepturile lor, ceea ce nu poate fi valabil in cazul unor copii nevinovati ce nu se pot lupta singuri cu sistemul, iar cei care sunt platiti sa se lupte pentru binele acelor copii sa nu stea cumva linistiti, caci in curand vor trebui sa povesteasca ce au facut ei din momentul in care sanatatea si confortul micutilor de la gradinita au fost puse in pericol, iar in aceste cazuri raspunderea este penala si nu va fi nimeni impresionat de raspunsuri de genul „Nu am facut si nu am zis nimic pentru ca imi era frica sa nu fiu dat(a) afara”.

PS: Multumim colegilor de la B1Tv pentru materialele video oferite.

Completare articol, 21 noiembrie 2011

Interesandu-ne sa vedem de ce nu se iau masuri pentru respectarea regimului de inaltime dinspre gradinita, adica S+p+1E, am constatat ca cei de la primarie, in speta arhitectul sef , domnul Florea, ne trimit prin purtatorul de cuvant al primariei la Politia Locala, un gest foarte urat din partea primariei care stie ca Politia Locala nu are angajat om pe functia pentru disciplina in constructii si, de fapt, cel care merge cu politia locala este tot domnul Florea. Vom sesiza OAR si toate forurile posibile despre incapacitatea domnului arhitect sef de a constata ca o cladire are 18 metri in loc de 6, lucru care nu poate fi incadrat decat la reavointa si in nici un caz nu poate fi catalogat ca o scapare sau greseala.
Sau pentru domnul Florea legile sunt altele si nu conteaza ce spun cei de la Inspectoratul de Stat in Constructii pe care i-a mintit ca a dat somatie de demolare? Avem mari temeri ca de fapt somatia de demolare a fost doar pentru un amarat de balcon din laterala cladirii?

Completare articol, 23 decembrie 2011

Noi  am reclamat situatia de la gradinita nr. 9 si Ordinului Arhitectilor din Romania, filial Bacau, care, la o luna de la reclamatia trimisa, ne-a raspuns urmatoarele:

In data de 22.11.2011, la Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bacau-Neamt, a fost inregistrata, cu nr. 2530/22.11.2011, solicitarea redactiei www.ziarpiatraneamt.ro, cu privire la articolul Escaladand culmile marlaniei in constructii. Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bacau-Neamt, a transmis Primariei Municipiului Piatra Neamt o adresa prin care a cerut clarificari cu privire la situatia descrisa de dvs., pentru a va putea transmite un raspuns competent.

Apreciem faptul ca Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Bacau-Neamt, nu este indiferent cu privire la situatia gradinitei nr. 9, insa am cam obosit sa auzim cum toata lumea se consulta cu toata lumea, dar nu se iau masuri concrete.

Completare articol 25 decembrie 2011

BRD Piatra Neamt va beneficia de lumina naturala luata de la ochii micutilor de la Gradinita nr 9 .
Cladirea care a luat lumina copiilor de la Gradinita Nr 9 poarta acum emblema BRD Piatra Neamt .
Suntem foarte surprinsi de faptul ca o banca cu pretentii cum este BRD accepta sa se mute intr-un sediu care priveaza zeci de copii de lumina naturala .
Noi avem temeri ca mutarea BRD in acest sediu va avea un impact negativ asupra imaginii bancii motiv pentru care sfatuim conducerea BRD Piatra Neamt sa faca intai o vizita la gradinita din spate pentru a lua la cunostinta faptul ca noul lor sediu va priva copii nu numai de o priveliste normala ci si de accestul soarelui in salile de clase iar daca in urma acestei vizite ei vor sa isi asocieze imaginea bancii cu o stare de fapt lipsita de moralitate , este doar treaba lor .
Completare articol 6 februarie 2012

Dupa ce am facut tot ce a fost posibil si imposibil ca sa redam lumina copiilor de la Gradinita nr. 9 si autoritatile locale au tot aratat cu degetul spre DSP, iar domnul arhitect sef al primariei Piatra Neamt, Florea Dan, a facut un balci ieftin spunad ca proprietarul constructiei nu a respectat planul, iata ca intr-un final am aflat si adevarul tocmai de la cei indicati de catre autoritatile locala ca fiind vinovati.

 Florea Dan, arhitectul sef al primariei, minte cu seninatate. Planul cladirii a fost respectat intocmai cum a fost aprobat de primaria Piatra Neamt si aici incepe partea penala a lucrurilor. Noi avem trei declaratii ale unor membri din comisia de urbanism care spun foarte clar ca ei au aprobat o constructie in trepte si in nici un caz acel perete drept, ceea ce inseamna ca dupa ce s-a obtinut aprobarea comisiei de urbanism ( care este consultativa ) cineva a inlocuit acel plan cu altul. Cele trei declaratii si alte elemente care pot dovedi infractiunea penala comisa vor fi puse la dispozitia celor care vor ancheta aceasta fapta.
Si mai grav decat faptul ca am fost mintiti noi si opinia publica este faptul ca a fost mintit si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ( ISC ) deoarece de la acest minister am primit un raspuns foarte clar in care ni se spunea, citez: „s-a constatat ca inaltimea de 17,50 m a constructiei in executie a fost autorizata numai pe aproximativ jumatate din latimea fatadei secundare a acesteia dinspre cladirea gradinitei ” deci si cei de la minister stiau aceleasi minciuni ca si noi si anume ca ceea ce a aprobat comisia de urbanism nu fusese respectat, dar in realitate cladirea respecta 100% ce a aprobat in final primaria Piatra Neamt.
Motivele pentru care s-a intamplat asa ceva, sumele primite mita pentru a se face aceasta treaba si alte aspecte legate de aceasta stare de fapt sunt intrebari care mai devreme sau mai tarziu vor fi puse de organele competente si abilitate in trimiterea infractorilor la puscarie.
Ne vom lamuri in perioada urmatoare si in legatura cu nivelul la care a fost aprobata aceasta marsavie. Daca schimbarea planurilor ce s-au trecut prin comisia de urbanism a fost facuta cu aprobarea forurilor superioare ale primariei, atunci toata treaba se va musamaliza la nivelul institutiei. Daca aceasta magarie s-a facut fara aprobarea conducerii primariei ar trebui in 48 de ore sa auzim ca cei vinovati au fost dati afara sau au demisionat.
Iata ce declara domnul arhitect sef al primariei Piatra Neamt si cum povestea ca nu a mancat usturoi desi el fusese personal la fata locului si constatase ca documentatia in baza careia s-a eliberat autorizatia de constructie este respectata in totalitate.
Avem temeri ca astfel de fapte sunt o practica frecventa la primaria Piatra Neamt si nu ar fi rau ca cei din comisia de urbanism sa urmareasca in timp daca ceea ce aproba ei altcineva nu schimba.

Este foarte bine sa revedeti si declaratia de la acea vreme a domnului Chirila Viorel , Consilier Local la Primaria Piatra Neamt – membru in Comisia de urbanism Piatra Neamt .

 

 

 
Completare articol 8 februarie 2012

Am contactat Ordinul Arhitectilor din Romania pentru a ne ajuta in lamurirea starii de fapt din cazul Gradinitei nr. 9 si pentru a pune in aplicare faimosul lor cod deontologic cu care se mandresc ca breasla . Cei de la OAR – Filiala Bacau au fost foarte „diplomati” si prudenti in exprimare, ca sa nu spunem ca au fost total neprofesionisti , punctand ca amplasarea constructiei este nefericita, unele avize au fost emise cu multa usurinta, limita distantelor a fost fortata, Bulevardul Republicii a suferit mai multe interventii nefericite si daca ar fi fost consultati nu ar fi fost de acord cu aceasta constructie.
Va lasam sa cititi si dumneavoastra raspunsul OAR :

Raspuns OAR

 

Stim ca odata facuta o constructie si odata acordate foarte usor toate avizele, sansele de interventie asupra acelei constructii sunt mult diminuate, dar mai devreme sau mai tarziu cei care au emis acte fara a respecta legile vor plati pentru ce au facut. Chiar daca ei cred ca acum sunt acoperiti cu hartii si totul este la limita legii, noi le spunem ca toti cei care au ajuns in puscarii au crezut la vremea lor ca sunt destepti si acoperiti cu acte.
Deocamdata, desi situatia este evidenta la fata locului si poate fi analizata de orice nespecialist si declarata cel putin imorala, autoritatile locale nu au gasit vinovatii iar OAR da un raspuns cu tente beletristic-SF, care, suntem convinsi ca va face „mandri” pe toti membri cotizanti ai OAR care spre deosebire de cititorii neavizati vor intelege perfect ce scrie in acest raspuns si cu cata onoare , cinste si virtute este pusa la loc de cinste breasla .
Probabil OAR va explica membrilor cotizanti de ce pun batista pe tambal in astfel de cazuri, defavorizand marea parte a arhitectilor cinstiti prin acoperirea mizeriilor facute de unii arhitecti ce nu sunt in slujba cetatenilor, ci in slujba propriilor interese .
Noi nu ne asteptam sa fie impuscat un arhitect pentru ce s-a facut la gradinita , nu ne asteptam sa se darame banca, dar ne asteptam din partea OAR sa isi aplice propriul cod deontologic si macar sa ia atitudine cu o mustrare .
Prin astfel de comportamente pasive se aduce o atingere a imaginii tuturor arhitectilor si acestei meserii , singura care nu ajunsese inca subiect de glume populare sau caracter de personaj la „Vacanta Mare” . Prin astfel de atitudini prevad ca in curand si aceasta meserie va fi compromisa public si se va ajunge, ca in cazurile barourilor, sa se desparta breasla in dorinta de a se separa cei onesti de cei care nu fac cinste profesiei .
Oare OAR isi da seama ca in urma unor astfel de cazuri au de suferit toti arhitectii cinstiti care in incercarea de a face un lucru corect nu accepta sa proiecteze orice trasnaie vrea clientul care imediat , ghiciti …. se duce la un arhitect care „poate” sa faca ce vrea el si asa apare o lista cu arhitectii care „pot” , „sunt descurcareti” si fac „treaba buna si repede” si au clienti si o alta lista cu fraierii cinstiti care „nu pot” si „incurca” clientul .
Pacat de imaginea OAR , pacat de imaginea breslei , pacat de arhitectii cinstiti care pierd clienti din cauza faptului ca exista alternativa unor smecheri care pot proiecta si aviza ” cu usurinta” in amplasamente „nefericite” constructii care „forteaza limitele” .
Eu, daca as fi un arhitect cinstit , din aceasta secunda as refuza sa mai platesc vreun leu catre OAR care nu are „competente” in a se pronunta clar , cu subiect si predicat , asupra legalitatii si corectitudinii unor stari de fapt generate de proprii membri care, teoretic ar trebui sa respecte un cod deontologic .

Iosub Robert

 

 

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
37 Comentarii
 1. popa gheorghe adrian spune

  De fiecare data cand trec pe langa tribunalul comercial de pe republicii, spun: „TRIBUNALUL HOTILOR”. Sa nu ma intrebati de ce, pentru ca „prietenii stiu de ce!!!”

 2. Terence spune

  BRAVO D-le Robert , am crezut ca si dvs. v-ati saturat de atata nesimtire si ati renuntat la acest subiect, dar se pare ca nu . Va doresc Sarbatori fericite si un an cu multa putere pentru a putea scrie in continuare !!

 3. Terence spune

  AM vazut ca au finalizat partea din spate a cladirii, cea neautorizata , acum nu se mai grabesc !! .. ca nu mai au de ce…nu cred ca cineva va mai demola partea care nu este autorizata..un mod ciudat de a lucra , din spate in fata !!!cat despre domnul arhitect si alte persoane implicate in mizeria asat ,sper ca si nepotii lor sa aiba parte de aceleasi conditii care au parte acesti copii..!!ma sperii de ceea ce se intampla si nimeni , mai putin dvs. d-le Robert , nu ia masuri !!!Merry Christmas to everybody !!!

 4. Terence spune

  Nu s-a mai auzit nimic ?am vazut ca se construieste fara nicio restrictie acolo, nici urma de demolare…ce este ciudat e ca se trage sa se finalizeze doar partea din spate a cladirii, cea cu proble , nicidecum fatada!! O tara de ….

  ADMIN : Revenim in curand cu subiectul , nu e lasat balta .

 5. constantin spune

  merg zilnic la tribunal si nelegal sunt obligat ca in dreptul constructiei in cauza sa merg pe partea carosabila deoarece trotuarul este ocupat de constructori. de asemenea de la etajul 1(unu) in caz de poaie apa curge pe domeniu publi adica pe trotuar ceia ce ests iarasi un abuz.exclud sa cred ca nu se respecta autorizatia de constructie.din proiect se putea deduce unde se scurge apa si ca acesta cladire se extinde spre trotuar.tribunalul neamt nu are nimic de obiectat?

 6. Mihnea spune

  Subscriu afirmatiilor d-lui AVOCAT, postate anterior. De altfel, chiar in textul articolului dumneavoastra, intr-una dintre pozitiile oficiale ale institutiilor carora le-ati solicitat un punct de vedere (ISU), reiese clar vinovatia: „cladirea respecta pana acum normele tinand cont de faptul ca are si acceptul de vecinatate al gradinitei, acord semnat de directorul Scolii Nr.3”!
  Cred ca totul este foarte clar, din declaratia oficiala a acestei institutii. Probabil, n-au apucat sa „armonizeze” pozitiile institutiilor publice cu responsabilitati in acest caz. Ce asteptam de la alti factori responsabili sa solutioneze cazul, cand DIRECTORUL SCOLII si-a dat acceptul, in scris. Oare cu ce pret? Al sanatatii copiilor „condamnati” sa se formeze in acea institutie?
  P.S. Cred ca ar trebui sa continuati investigatia si sa scoateti la lumina toate neregulile, cu iz penal. Cel care si-a dat acceptul nu avea dreptul sa pericliteze sanatatea copiilor. Sau cine stie, o sa declare ca a semnat altcineva in locul lui.

  ADMIN : Acceptul este dat in mod inteligent precizand ca sunt de acord cu invecinarea cu conditia respectarii legislatiei in viguare .
  Fiind vorba de sanatatea copiilor , daca nu ne tinem de acest subiect pana la capat inseamna ca suntem la fel de nesimtiti ca si cei care au acceptat sa se ajunga aici . Sa vedem ce va urma . Presiunile , dupa cum am mai spus , au depasit limita suportabilitatii si intelegem si partea adeversa pentru ca e vorba de milioane de euro care sunt in joc si intelegem ca aceasta cladire va aduce beneficii economice si va suplimenta cu mult veniturile nemtenilor , in special a celor care lucreaza in sectoarele cu aplicatii oftalmologice dar daca autoritatile nu , daca angajatii gradinitei care sunt platiti sa se ingrijeasca de sanatate micutilor nu , daca parintii doar in soapta ….. cineva trebuie sa ia si apararea micutilor .

 7. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  -Cei din Primăria Piatra Neamț, în frunte cu edilul Ghe. Ștefan au creier de bibilică? Așa își închipuie aceștia că se cresc copiii? Ca la ”AVICOLA”? Poate că vor avea parte de unele cămăruțe, unde se doarme doar cu lumina aprinsă și fără șireturi la bocanci, dar experimentează, deocamdată doar pe niște copii nevinovați. Așa să le ajute Dumnezeu, atât lor cât și copiilor acestor iresponsabili, amatori de cele mai scandaloase investiții!

 8. popa gheorghe adrian spune

  CRETINI precum „antoneta” gasesti la tot pasul…altfel natiunea romana era de nivelul germaniei, asa cum era in perioada interbelica… o tara identica cu franta sau germania ca VALORI! si ca dezvoltare nu eram mai prejos…PUNETI MANA PE CARTE SI DUPA ARUNCATI CU RAHAT, ca RAHATUL CARE-L ARUNCATI IL MANCATI TOT VOI

 9. Terence spune

  Este ingrozitor ce se intampla acolo, am fost la amiaza la ora 12 sa imi iau copilul de la gradinita si toate luminile erau aprinse !!! Daca te uiti pe geam vezi doar betoane , si cativa muncitori care nu au mai mult de 4 clase , folosesc un vocabular aferent celor 4 clase si in rest MARLANIE !! la ora 14 cand copii dormeau un destept de contructor folosea pick hummerul ,altul urla s.a.m.d..atmosfera tipica de santier !!cum pot acesti copii sa se odihneasca , sa invete , sa se joace … RUSINE tututor celor care inchid ochii la ce se intampla ..ce vina au niste copii de 3-4 anisori ? Apropo d-na antoneta (ca nu merita sa-i scriu numele cu litera mare) , dumneata invatai noatpea la lumanare , ca ziua aveai lumina naturala, despre asta vorbim !!!

 10. popa gheorghe adrian spune

  Felicitati domnule Constantin…e bine ca ati simtit-o si dvs. sau ati observat acest lucru FARA BINECUVANTAREA PRIMARULUI GHEIORGHE STEFAN NU SE MISCA NIMIC IN PIATRA NEAMT IN CE PRIVESC IMOBILELE…ARE O PASIUNE PENTRU DEPOSEDARI ABUZIVE, SAVAMOLNICE

 11. constantin spune

  .faptul ca sunt tot mai multe comentarii si exprimari de atitudine inseamna ca tinem la orasul nostru.totusi cateva precizari.NIMIC NU MISCA IN P.NEAMT PRIVIND IMOBILIARELE FARA BINECUVANTAREA PRIMARULUI.DOMNUL!!!!!ESTE EXPERT IN IMOBILIARE SI ARE O PASIUNE BOLNAVICIOASA.ARGATUL PRUTEANU E MIC SI SE MULTUMESTE CU PUTIN.LUMIN ITA E MARE D-LE NU MAI ARE GANDIRE SI COMPORTAMENT DE DASCALacum o pasioneaza functiile findca asa se face respectata si n u frumusetea sufleteasca

 12. x spune

  Din cite stiu cladirea ce a fost darimata era cladire de patrimoniu si trebuia reabilitata nu demolata

 13. popa gheorghe adrian spune

  Trist ca niste imbecili, asa cum spune si ‘Geku’ Radu Nastasa”, au drept de vot si definesc soarta acestei natiuni…”Prosti, dar multi maria ta”
  Mi-e greatza de orasul Piatra Neamt…95% din cetatenii de acum nu cunosc, multi fiind de la tara, dar ce a insemnat acest oras in perioada interbelica si din ce oameni a fost format…greu de imaginat. Bunatate, seriozitate, dragoste, placere, bun simt si onestitate…toate astea caracterizat otasul Piatra Neamt acum 50-60 de ani…astazi il caracterizeaza marlania, nepasarea, prostia si MAFIA!!! ( si nu ma refer aici la interlopi, ci la MAFIA LOCALA care este mai grava ca cea criminala)

 14. Carmen Nastasa spune

  astia de la BRD sunt in stare sa spuna ca ei sunt victime in situatia asta: pai in ce conditii vor lucra functionarii bancari? Tipete de copii in pauze, cantat fals in timpul orelor…oare nu ar fi mai bine sa darame gradinita de acolo?
  Eu propun sa faca acolo sediul Miscarii Populare. asa vor fi aproape toti : XXX, BRD (oare de ce?) si Casablanca (bar de fite pentru organizatiile de tineret)

 15. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Școala 3 nu a fost obligată să semneze. Este doar un exercițiu de slugărnicie. Un caz asemănător se poate vedea în vecinătatea Bisericii ”Sf. Gheorghe” de lângă aceeași școală. O bună parte din apartamentele blocului 4(fost C2) din Piața Ștefan cel Mare au fost expuse aceluiași principiu abuziv, specific actualei administrații!

 16. Adrian spune

  Ne-am dori ca doamna Inspector General Luminita Varlan sau domnul Primar sa viziteze aceasta gradinita.Ajutati-ne …

  ADMIN : Cu doamna inspector sau cu domnul primar am dori sa realizam un interviu in una dintre acele sali de la gradinita dar putine sanse . Noi insistam la toata lumea sa obtinem puncte de vedere.Sa vedem acum cine va avea curajul sa spuna ceva .

 17. Fost prescolar ...Acum elev in clasa a -X-a spune

  Imi pare rău de acesti copii…Pacat de cadrele didactice din aceasta gradinita la care am venit cu mare drag in anii cat am fost prescolar….Nu pot sa cred ca un director de scoala a dat aprobare sau cineva din primarie… dar in Romania te poti astepta la orice …Si sa nu credeti ca tot raul este faptul ca le-au luat saorele…ma gandesc si la zgomot …..Rusine celor care nu au mila de niste copii care isi doresc si ei sa invete ceva …..Grea mai este soarta lor !!!

 18. janel iosub spune

  Atat ministerului sanatatii cat si ministerului invatamantului, li se falfaie de atitudinea civica ale unor cetateni! Va spun ca un adevarat coneseur, iar meltenii numiti in fruntea bucatelor nu fac altceva decat sa asculte ordinele unor banditi politici. O tara condusa numai de derbedei, in interesul derbedeilor!!

 19. pop spune

  Cum de s-a aprobat constructia unei asemenea monstruozitate de cladire pe o strada cu cladiri cu arhitectura veche? Nu are ce cauta acolo ! Nu exista parcare pentru un sediu de banca ! Oribil ce se-ntampla in orasul asta.

 20. Radu Nastasă spune

  Ba ar fi o prostie… Banca ar lua un sediu in centru si ar da unul pe unde se-ntarca iepele…

 21. Parinte spune

  Ar fi super sa se intample asa cum a scris „Gelu” ……

 22. Parinte spune

  Va rugam din suflet sa aduceti la cunostinta celor din Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei .Daca ar fi posibil sa se dea pe toate posturile conditiile in care invata copii nostri…Pacat de intregul personal din gradinita pentru care avem tot respectul…

  ADMIN : Am informat toate institutiile ce puteau fi informate si facem presiuni mediatice sa obtinem punctele de vedere ale tuturor . Maine vom reveni cu noi puncte de vedere .
  Desi totul este clar ca lumina zilei suntem cam singuri in aceasta lupta si oricat de tare am tipa noi imi este frica ca daca nu se alatura si altii in aceasta lupta , nu va ramane decat un gest nebun de eroism a unei rame care da cu capul in stanca.

 23. Gelu spune

  E criminala situatia…
  Nu-mi dau seama daca „Antoneta” e om.
  Daca da,inseamna ca am ajuns la maximul degradarii morale in tara asta.
  Intrucat,faptul ca „statiunea turistica”Piatra Neamt face in continuare parte din Romania,nu vad sa se intample firescul,adica daramarea cladirii hidoase.Asa ca,practic vorbind,in situatia de fata,ce solutii romanesti 100 % vedeti la chestiune?
  Eu vad vreo 2:
  -Proprietarul hidoseniei preia si gradinita in cladirea proprie,si pentru a spala rusinea o utileaza ca o gradinita de top din Germania.
  -Pe costurile aceluiasi proprietar,se relocheaza vechea gradinita intr-un spatiu decent.

 24. Radu Nastasă spune

  Chiar crezi că există vreun ziarist din presa nemțeană care să fi făcut așa ceva, mai ales că e vorba de niște copilași? Hmm…

  ADMIN : Dar nu vorbeam de ziaristii din presa nemteana . Ce , stii tu asa ceva ? Eu nu am vazut si nu am auzit niciodata ca vreun jurnalist nemtean sa se milogeasca pentru publicitate sau sa nu publice ceva ca sa primeasca reclama sau sa faca santaje . Eu vorbeam de pressa din Azerbaijan si Mogadishu ca am auzit ca pe acolo se intampla de astea .
  In Neamt presa este alcatuita 99% din profesionisti , mai putin noi cu blogu nostru .Apropo ca tu mai citesti presa . Ai vazut pe undeva prin presa locala sa se vorbeasca de acest subiect neinteresant , fara miza de interes public si de acest mic disconfort al zecilor de copii de la acea gradinita ?
  Eu stiu ca nu este un subiect important chiar daca zice un medic pediatru ca este pusa in pericol dezvoltarea normala a copiilor , chiar daca conducerea Inspectoratului scolar spune ca nu e normal , chiar daca noi facem pe nebunii dar nu crezi ca ar fi fost frumos sa puna toata lumea umarul sa aducem soarele copiilor inapoi ?

 25. costica spune

  nu te mai agita nea iosub,ti-au citit probabil articolul astia de la brd si o sa-ti marce banul iar apoi sa vezi ce repejor uiti subiectul.auzi la el,de grija copiilor de la gradinita 9 nu doarme noaptea:)))))))))))

  ADMIN :Culmea este ca DA chiar imi pasa de acei copii ca daca nu imi pasa faceam si eu ca altii din presa si mergeam direct al constructor sau la beneficiar si ma umileam cersind bani pentru mine , reclama sau ceva articole publicitare ca sa nu scot subiectul in presa . Noi am contactat BRD-ul deabia astazi dupa ce am expus public subiectul .

 26. Excalibur spune

  Ar fi frumos sa se schimbe ceva in urma articolului, insa, dupa parerea mea, sansele sunt de 0%. Doar nu o sa vina acum cineva cu buldozerele sa darame cladirea, nu? Plus ca acele ziduri nu au aparut asa, peste noapte…Acolo e munca de cateva saptamani, daca nu chiar luni… in tot acest timp nimeni nu a spus ca ceva nu este in regula? Dar asta e spiritul romanului….de lasa-ma sa te las. Si asa ne plangeam ca suntem o tara de handicapati, in curand o sa fim o tara de chiori, pe modelul celui care ne conduce… jalnic!

 27. Radu Nastasă spune

  Precum vezi Robert, există destui cretini precum „Antoneta”, cărora nu le pasă. Aștia au drept de vot și tragic este că votul lor este egal cu al celor care mai și gândesc. Sunt curios cât de departe vrei să mergi cu chestia asta. Dacă te ține, pornește o petiție și hai să vedem posturile naționale TV ce zic, eventual ministerele (Învățământ, Sănătate, etc.) sau chiar Președintele. Toate astea merită într-adevăr făcute doar după ce primești răspuns de la Primărie. Părerea mea este că tâmpenia asta nu are acordul Primarului, cel mult binecuvântarea tacită a unui funcționar lovit de reducerile de salarii la bugetari.

 28. Satul de promisiuni spune

  Pentru „ADMIN”: toti suntem satui de promisiuni. Ar trebui sa se treaca la fapte. Promisiunile nu tin nici de foame si nu dau nici soarele inapoi copiilor de la acea gradinita.
  Iar despre domnul Pruteanu, nu cred ca are o putere de decizie mai mare, decat sforile pe care le poate trage o banca, precum BRD care este finanta din capital „strainez”.
  Daca banii din spagile pe care le-au dat cei de la BRD ar intra in bugetul de stat si nu in conturile din Elvetia sau Caraibe ale anumitor „binevoitori”, ar fi ceva mai acceptabil gestul. Mai mult ca sigur cu suma data spaga, se mai pot ridica doua gradinite complet utilate.
  Dar ce sa facem, traim in Romania si asta ne ia tot soarele!

 29. Marius Stoian spune

  Eu am mai construit un nivel la casa si casa mea e la distanta de a vecinului si doar pentru ca faceam umbra la un metru pe propietatea lui ma dat in judecata si a castigat .
  De ce nu da in judecata gradinita pe construcor ca va castiga sigur si va lua bani sa mai faca inca o gradinita ?

 30. Antoneta spune

  Lasa ca si noi invatam la lumanare si nu am murit . Nu o sa moara nici copiii aia daca stau cu becurile aprinse.

 31. Dogar Vasile spune

  DOAMNE FERESTE !!!!!!!!!!!!!
  ASA CEVA ???????????????
  SIGUR SUNT POZE DIN PIATRA NEAMT SI NU DIN GONGO SAU DE PRIN INDIA ?

 32. Vicentiu spune

  Mor de curiozitate sa aflu cata mita s-a dat ca sa se poata face aceasta constructie n fata gradinitei .
  A spus bine cine a spus ca intr-o zi astia o sa ne fure si soarele de pe cer .

 33. Magda spune

  Toata lumea tace si accepta incepand de la cei de la gradinita si pana la inspectoarea scolara .
  Numai spagi si parandarat .

 34. Parinte spune

  Este incredibil ce vad aici . Nu s-a mai pomenit nicaieri ca geamurile unei cladiri sa sie fata in fata cu un perete .
  Politia , DNA si restu ce fac , nu se sesizeaza nimeni ?

 35. AVOCAT spune

  Scoala 3 de care apartine gradinita 9 a fost obligata sa semneze ca este de acord cu aceasta vecinatate ilegala .
  Acest acord este ilegal pentru ca nu poti semna niciodata un act care sa puna in pericol sanatatea copiilor prin incalcarea normelor de sanatate publica ce reglementeaza gradul de insorire al incaperilor unde se desfasoara activitati didactice .
  Cine a semnat acel acord este pasibil de un dosar penal .

 36. popa gheorghe adrian spune

  In primul rand este o cladire hodoasa, ingramadita si lipsita de „oxigen”. De bun simt nu mai vorbesc ca tinea de epoca trecuta. In epoca noastra vorbim de tupeu, nesimtire, coruptie si trafic de…droguri, persoane, PROPRIETATI…sunt curios cand am sa iau terenul din parcul central daca am sa am restrictie la hotelul de 12 etaje…doar si Ceahlaul are tot atat

 37. dihorul spune

  Este ingrozitor, domnule Robert Iosub,nu mi-am inchipuit si totusi l-am vazut pe domnul Pruteanu luand un nepotel de la aceasta gradinita. Ce criminali! Nu se poate! A cui este cladirea? cine construieste? cine a dat autorizatie? RUSINE ARHITECTILOR DIN PIATRA NEAMT.

  ADMIN : Pe surse am aflat ca acea cladire va apartine BRD . Tot pe surse am aflat ca din comisia de urbanism de la Primarie nu li s-a permis asa ceva si ar fi trebuit sa construiasca in trepte dar atata timp cat nimeni nu se opune si nimeni nu verifica decat mosnegii care isi fac extensii la balcoane , se pare ca oamenii fac ce vor ei acolo .
  Intradevar acolo multi oameni importanti isi duc copiii deci va dati seama la ce nivel se lucreaza de nimeni nu intervine . Saracele angajate de la gradinita nici nu au vrut sa vorbeasca cu mine dar se vedea cum crasneau din dinti pentru ca le este frica sa nu fie date afara . Sa mearga un politician si sa le promita public ca nimeni nu va fi dat afara daca are ceva de spus si o sa se sperie toata lumea sa afle adevarul .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate