Emoțiile sunt involuntare, dar subestimarea adversarului duce la pierderea competiției ?

0

Dacă oportunitățile ar fi la fel de numeroase ca și concluziile pe care le tragem zilnic în urma diferitelor interacțiuni din societate s-ar putea crede că noi reprezentăm propriile limite.

Ne-am plictisit de citit rețete de succes și cărți motivaționale. Vrem poveștile noastre de viață extraordinare și facem chiar antrenamente mentale pentru a vedea cât mai multă pozitivitate în jur. În copilărie nu ne-am imaginat că ne putem transforma în monștri atunci când devenim adulți. În general oamenii talentați generează prosperitate. Tinerii României, foarte talentați în mare parte mai au o datorie suplimentară față de cei din occident care se gândesc să transforme iubirea într-o religie-evitarea corupției!

Scăderea demografică a României de la 20.199.059(2011) la 19.317.984(2020) conform datelor Eurostat nu ar avea o influență semnificativă la nivelul UE, unde există o ușoară creștere pentru aceeași perioadă. Îmbătrânirea și diminuarea populației calculată pe baza înregistrărilor de stare civilă  în afara faptului că va crea o povară tot mai mare asupra sistemelor de pensii nu contorizează numărul emigranților.

În concluzie datele ar putea fi mult diferite și am putea înclina să credem că estimările care preconizează în următorii 15 ani o scădere a populației țării cu 30 la suta față de 1990 ar putea fi chiar mai pesimiste. Uneori luăm decizii ca și cum suntem în conflict cu întreaga omenire, nerealizând că acționăm doar împotriva noastră. Cea mai mare vulnerabilitate a ființei umane este să devină propriul dușman. Atunci intervine inevitabil lupta, după care ne întrebăm de ce fiecare își aduce aminte despre același tip de greșeală în manieră diferită.

Dacă săptămâna trecută o posibilă interdicție pentru aplicația TikTok  în SUA a devenit un subiect de actualitate, invocându-se că prin această modalitate China ar putea influența campania electorală a președintelui Trump, dinamica locală nu ridică aspecte similare.

Nu doar deciziile greșite ne afectează. Inclusiv lipsa acestora reprezintă tot o decizie. A început campania electorală pe 28.08. la ora 07.00.Cei care au subestimat, deja au pierdut!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate