Elitele canine din Neamț, participante la unul dintre cele mai importante show-uri de profil din țară

2
În perioada 29-30 iulie 2017 s-a desfăsurat evenimentul chinologic Royal Crown Trophy, sub Înaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principesa Maria a României. Această competiție este deja una de tradiție, locul de desfășurare fiind chiar Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia.
În acest an au fost prezente 15 țări, iar numărul de participanți a trecut de 200. Pe lângă expoziţia naţională şi internaţională de patrupede a avut loc şi un târg de adopţii dedicat cățeilor. Pe parcursul celor două zile au fost arbitrați peste 300 de câini, de către arbitrii internaționali și romani.
Din judetul Neamț a participat Canisa de Valea Muntelui, care a avut înscriși în concurs doi câini de vănătoare din rasa Vizsla Maghiara.
Proprietarul canisei nemțene, dl. Radu Nastasă, ne-a declarat că este mulțumit de rezultatele obținute și că singurul regret pe care îl are este că nu se desfășoară astfel de evenimente și în judetul Neamț.
“Sunt mândru de prestația câinilor mei și cred că au meritat pe deplin aprecierile arbitrilor. Organizatorii au știut să-și pună în valoare atuurile, iar datorită acestui lucru există la Alba Iulia un eveniment chinologic important și popular, înscris în agenda FCI (Federația Chinologică Internațională). Îmi pare rău ca noi, nemțenii, nu am reușit până acum să organizăm asemenea evenimente care să devina tradiție și care ne-ar aduce un important capital de imagine. Dacă iubitorii de câini din Neamț și-ar da mâna cu autoritățile locale și județene, cred că am putea avea cel mai reușit eveniment chinologic din Moldova, dacă nu cumva printre cele mai frumoase din toată țara”, a declarat Radu Nastasă.
Imagini suprinse de domnul Radu Nastasă la evenimentul chinologic Royal Crown Trophy.
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Radu Nastasa spune

    In Neamt avem exemplare foarte frumoase. Il avem si pe domnul George Balan, datorita caruia numele judetului Neamt va fi legat intotdeauna de rasa Ciobanesc Carpatin. Nu cred ca infiintarea unei asociatii chinologice in judetul nostru este imposibila. Ce nu facem pentru pasiunea noastra? 🙂

    P.S. Eu sunt membru al Asociatiei pentru Caini Pontatori din Romania, asa ca merg pana la Lipova (jud. Arad) pentru examene de munca sau expo club. Cei din Suceava nu sunt atat de bine pusi la punct daca e sa vorbim de Grupa a7-a si de examenele necesare pentru pontatori.

  2. Diana Si Vili Sfarghie spune

    Din pacate la Piatra Neamt nu avem nici macar Asociatie Chinologica,umblam pribegi pe la Suceava.Ce sa mai vb de competitii.avem exemplare f frumoase si corecte .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate