Eliberați sub control judiciar după ce au fost prinși în flagrant luând mită…bună treabă, nu? Și totuși se întâmplă în Neamț

0

Doar la Neamț vezi așa ceva… Eliberați sub control judiciar după ce au fost prinși în flagrant luând mită…

Personaje importante din Neamț, unse cu toate alifiile cum se spune pe la noi, au fost prinse în flagrant luând mită. Procurorii au dispus reținerea lor și au cerut arestarea însă o instanță „minunată” a eliberat suspecții dispunând măsura controlului judiciar.

Președintele Asociației Județene de Vânătoare și Pescuit Sportiv Neamț și un paznic de vânătoare au fost prinși luând mită câteva mii de euro de la niște braconieri care împușcau tot ce le cădea în bătaia puștii prin pădurile din Neamț începând cu cerbi și căprioare și până la urși.

Sursele noastre au declarat că era vorba de o treabă care mergea ca pe roate de mai mult timp, carnea provenită din braconatul animalelor din Neamț fiind exportată ilegal în special în Italia.

Flagrantul s-a produs ieri și ca prin magie, deși procurorii au cerut arestarea fiind vorba de o faptă de corupție dovedită prin fragrant… justiția liberă și frumoasă de la Neamț a dispus control judiciar.

La data de 16.04.2023, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au realizat prinderea în flagrant a unei persoane care are calitatea de președinte a unei asociații de vânătoare, în timp ce primea un dispozitiv electronic de la un membru al asociației, pentru a nu sesiza o posibilă faptă de braconaj cinegetic.

Ulterior, polițiștii anticorupție au pus în executare un mandat de aducere privind un alt angajat al asociației, prin intermediul căruia fusese solicitat respectivul bun și care, la rândul său, ceruse un dispozitiv de supraveghere aeriană, pentru a nu sesiza aceeași faptă.

Față de președintele asociației de vânătoare și față de angajatul asociației menționat anterior, procurorul de caz a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită.

 Valoarea bunurilor solicitate este de aproximativ 40.000 de lei. Față de cele două persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore. La data de 17.04.2023, acestea au fost prezentate Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă, fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

informează Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Neamț
aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate