Elevii chiulangii, în atenția polițiștilor nemțeni – Cifrele sunt îngrijorătoare. Au fost aplicate amenzi de peste 6000 de lei

0

La data de 17 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, au acționat în Târgu-Neamț, pentru prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zona adiacentă a unităţilor de învăţământ, pentru prevenirea şi combaterea absenteismului, dar și a comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun.

În urma acţiunilor punctuale desfășurate pentru prevenirea absenteismului şcolar, poliţiştii au depistat 88 de elevi care absentau de la orele de curs și se aflau în unităţile de alimentaţie publică din zonele adiacente.

Au fost informaţi directorii unităţilor de învăţământ, ai căror elevi au fost depistaţi, în vederea stabilirii măsurilor care se impun, conform regulamentelor şcolare.

Administratorilor şi angajaţilor unităţilor verificate le-au fost reamintite prevederile legale în ceea ce priveşte servirea minorilor cu alcool şi ţigări, dar şi a prevederilor Legii nr. 61/1991 Republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Principalul risc implicat de lipsa de la școală a elevului îl reprezintă activitățile pe care adolescentul le face când absentează de la școală, respectiv, consum de tutun, alcool, droguri.

Pentru abaterile constatate polițiștii au aplicat 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 6.100 de lei.

Pericolul îl reprezintă și faptul că absenteismul poate conduce la abandon școlar, fapt ce afectează viitorul elevului.

Părinții trebuie să explice adolescenților că școala reprezintă o valoare în dezvoltarea lor personală și socială. Totodată, ei sunt cei care trebuie să cunoască ce preocupări au copiii lor, să le cunoască anturajul, să participe la ședințele cu părinții, să aibă o legătură strânsă cu cadrele didactice.

Scopul polițiștilor, prin astfel de activități este acela de a fi alături de elevi, de a-i ghida și învăța cum să fie responsabili în vederea adoptării unei bune conduite în societate.

Astfel de activităţi se vor desfăşura pe parcursul întregului an școlar.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate