Elevii Centrului pentru Educație Incluzivă „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț, victorioși la Competiția Națională de Gimnastică Special Olympics

1

Elevii Centrului pentru Educație Inclusivă „Alexandru Roșca” din Piatra-Neamț s-au întors victorioși de la Competiția Națională de Gimnastică Special Olympics.  Evenimentul sportiv s-a desfășurat la Buzău, în data de 24 noiembrie, fiind cea mai importantă competiție de gimnastică artistică adresată persoanelor cu dizabilități intelectuale din acest an.

Elevii Centrului pentru Educație Inclusivă „Alexandru Roșca” din Piatra Neamț coordonați de profesorii Georgeta Tanasă și Mircea Anton au obținut 32 de medalii: 16 de aur, 10 de argint și 6 de bronz.
Fetele au concurat la sol, bârnă și sărituri, iar băieții la sărituri.

La competiție au participat 80 de sportivi, fete și băieți, cu vârste peste 8 ani de la: Asociația Angels Down Friends, Asociația Be a Butterfly, Asociația Never Down Buzău, CSEI AL. ROȘCA – Piatra-Neamț, CSEI Buzău, Șc. Gimnazială Specială nr. 2 Ploiești , Asociația Hoffnung România, Fundația Mână de Lucru, Asociația Down Plus București și Asociația Sindrom Down București.

Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics, mișcare ce contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competiționale. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi. 

 

 

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. DORICA TOC spune

    Felicitari profesorilor care sfintesc locul si profesia !

    Se poate, cind iti iubesti meseria.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate