Elevi premiați de Apa Serv S.A. cu ocazia Zilei Mondiale a Apei: Concurs de spoturi publicitare

0

6Compania Judeţeană APA SERV S.A. a organizat un concurs interşcolar, desfăşurat în cadrul Proiectului major “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Neamţ” – proiect cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu, concurs care dorește să aducă în atenția cetățenilor o zi specială, Ziua Mondială a Apei.
Obiectivul proiectului major “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Neamţ” îl reprezintă reabilitarea şi extinderea sistemului de captare, tratare şi distribuţie a apei şi a sistemului de colectare şi epurare a apei uzate în aglomerările din judeţ, în scopul conformării cu obligaţiile privind calitatea apei, prevăzute în Tratatul de Aderare, precum şi cu obiectivele Programului Operaţional Sectorial de Mediu. Proiectul constă, în principal, în măsuri de reabilitare a captărilor de apă, a staţiilor de clorinare, a conductelor de aducţiune şi a rezervoarelor, construcţia şi reabilitarea staţiilor de pompare şi extinderea sistemelor de distribuţie a apei, precum şi extinderea sistemelor de colectare a apei uzate, incluzând construcţia staţiilor de pompare, extinderea şi reabilitarea staţiilor de epurare apă uzată.

Celebrarea Zilei Mondiale a Apei a devenit deja o tradiţie în judeţul Neamţ. Data de 22 martie a devenit cunoscută la nivel mondial ca fiind ziua în care oamenii aduc în discuţie problemele cu care se confruntă din punct de vedere al apei, ca resursă vitală, dar limitată şi insuficientă.
La nivel mondial, instituţii, companii private, autorităţi, guverne profită de această zi pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la situaţia actuală şi la viitorul apei, dar şi pentru a identifica şi aplica soluţii comune în vederea protejării şi utilizării eficiente a resurselor de apă. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Apei este „Apa şi dezvoltarea sustenabilă”.
4Au răspuns invitaţiei companiei Apa Serv mai multe unități de învățământ din județul Neamț. Dintre acestea amintim Colegiul Național „Petru Rareș”, Colegiul Național „Gh. Asachi”, Colegiul Național ”Roman Vodă”, Colegiul Tehnic „Ion Creangă” și Colegiul Tehnic „Gh. Cartianu”.
Concursul a constat într-o prezentare de spoturi publicitare realizate de echipele de elevi coordonate de cadre didactice care au avut ca temă de bază apa și dezvoltarea sustenabilă. Competiția s-a desfăşurat în data de 20 martie şi a fost jurizată de către o echipă de experţi din cadrul Companiei Judeţene APA SERV S.A.. Premiul I a revenit echipei Colegiului Tehnic ”Gh. Cartianu” cu spotul „Apa e urbanizare”, spot pe care îl puteți viziona mai jos.
Toţi participanţii au primit diplome şi au fost răsplătiţi cu materiale promoţionale realizate în cadrul proiectului.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate